• Top Stories

    Εισαγγελέας για Τσουκάτο: «Συμμετείχε στη διαφθορά, αλλά να κηρυχθεί αθώος»

    Τσουκάτος Θ.

    Ο Θεόδωρος Τσουκάτος


    «Ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος αποδείχθηκε ότι συμμετείχε στη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά να κηρυχθεί αθώος, καθώς δεν προέκυψε ότι το μαύρο χρήμα που πήρε από τη Siemens κατέληξε σε δωροδοκίες υπαλλήλων του ΟΤΕ». Αυτή είναι η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένης Σκεπαρνιά, για τον Θόδωρο Τσουκάτο.

    Πρότεινε την αθώωση του για άμεση συνέργεια σε δωροδοκία αγνώστων υπαλλήλων του ΟΤΕ  για την σύμβαση 8002 καθώς κατά την εισαγγελέα, ναι μεν προέκυψε ότι εισπράχθηκαν μαύρο χρήμα όμως δεν προέκυψε ότι κατέληξε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, όπως κατηγορείται.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος.

    Αυτά τα χρήματα, κατά την κα Σκεπαρνιά, κατέληξαν ή στον κ.Τσουκάτο ή σε άλλα άγνωστα πρόσωπα, όχι όμως σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, καθώς ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης είχαν δικό τους δίκτυο για την δωροδοκία τους.

    Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Διονύσης Γκούσκος, «η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δίκη Siemens: Την καταδίκη Χριστοφοράκου, Καραβέλα και άλλων 9 στελεχών ζήτησε η Εισαγγελέας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μαντζουράνης: «Στην υπόθεση Siemens απεδείχθη η ανικανότητα του ελληνικού Δημοσίου να διεκδικήσει»

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Αντίστροφη μέτρηση στη δίκη για την υπόθεση Siemens- Στα 69 εκατ. ευρώ η ζημία του ελληνικού Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ