• Οι επιχειρηματίες που μιλάνε με το ΠΑΣΟΚ, η συγκίνηση του Αδώνιδος, η βίλα του Βγενόπουλου, οι ύποπτες κινήσεις του Πολίτη του ΤΑΙΠΕΔ, ο Μεμάς, ο Τσιάρας και η Τζένη Καρέζη και ποιος επιχειρηματίας δεν πλήρωσε ΦΠΑ για το super yacht του

    Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες για το αν έχασε ο Μάριος Ηλιόπουλος στην κόντρα που ο ίδιος ξεκίνησε με την Τράπεζα Πειραιώς … επί του εδάφους της MIG.

    image

    Η αγωνία του Χρηματιστηρίου και του Μητσοτάκη

    Σήμερα είναι η κρισιμότερη ημέρα για την Ελλάδα.

    Το βράδυ στις 23:30, ο οίκος αξιολόγησης S&P θα εκδώσει την αξιολόγηση του για την Ελληνική οικονομία.

    Οι επιλογές είναι 3.

    Είτε να αφήσει την βαθμολογία (Rating) της Ελλάδας αμετάβλητη, είτε να μας αναθεωρήσει την πρόβλεψη (outlook), είτε να μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα.

    Η αναθεώρηση της πρόβλεψης θεωρείται εξαιρετικό νέο για την Ελλάδα και είναι σαφές ότι θα δώσει ώθηση στις ελληνικές μετοχές.

    Για την αναβάθμιση δεν το συζητώ.

    Το χρηματιστήριο θα σημειώσει κατακόρυφη άνοδο που είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει το 15% σε μια συνεδρίαση.

     

    Υπόθεση Κουτσιολιούτσου: Ο Τσιάρας, ο Μεμάς και η Τζένη -Τζένη

    Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, εκ των πραγμάτων, είναι ο πιο αποτυχημένος της κυβέρνησης.

    Είναι ο πολιτικός  που δεν ακούστηκε ποτέ, για τον απλό λόγο ότι δεν έκανε ποτέ τίποτα.

    Όσο έγραφα για τον Τσιάρα, μου ήλθε στο μυαλό η περίφημη ταινία «Τζένη-Τζένη» με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντάρα, την Καρέζη και τον Μπάρκουλη.

    Είναι η στιγμή που ο Κωνσταντάρας, συστήνει την Καρέζη στην παρέα του, στην κατοικία του, αφού έχει προηγηθεί ο γάμος με τον Μπάρκουλη.

    Για όλους η Καρέζη κάτι έχει να πει.

    Στο τέλος υπάρχει ένας υπουργός ο Μεμάς, για τον οποίο η Καρέζη δεν λέει κουβέντα.

    Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

    Μεμάς: Μα για εμένα, δεν είπατε τίποτε

    Καρέζη: Δεν είπα τίποτα, γιατί δεν κάνατε τίποτα

    Κωνσταντάρας (γελώντας): Εμ, στα έλεγα εγώ Μεμά μου.

    Έλαμψες δια της απουσίας σου.

    Έτσι λοιπόν τώρα μετά από τόσα χρόνια στην ίδια  υπουργική καρέκλα σαν ένας νέος Μεμάς,  ο Τσιάρας έλαμψε δια της απουσίας του.

    Και εάν ήταν μόνο αυτό θα λέγαμε δεν πειράζει.

    Ο άνθρωπος, όμως, επέτρεψε να συνεχιστεί το μεγάλο ρεζίλι της χώρας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

    Η δίκη της Αγίας Οικογένειας των Κουτσολιούτσων (Folli Follie) διεκόπη τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, με αποκλειστική του ευθύνη.

    Για αυτό όμως δεν είπε ποτέ τίποτα

    Σύμφωνα με την έμπειρη δημοσιογράφο του mononews.gr Ρεγγίνα Σπυράτου, ακόμα και εάν η δίκη συνεχιστεί τον Ιούλιο του 2023, θα ολοκληρωθεί, με τις ποιο συντηρητικές προβλέψεις το Φθινόπωρο του 2024.

    Το πιθανότερο φυσικά είναι να μας πιάσει και το 2025.

    Έως τότε οι Κουτσολιούτσοι θα τρώνε και θα πίνουν εις το όνομα του …Μεμά της Τζένης-Τζένης.

     

    Η συγκίνηση του Αδώνιδος

    Ισχυρό ράπισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απάντηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη σχετικά με τον πίνακα, που του χάρισαν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Όπως είπε ο Γεωργιάδης στο twitter “στην πραγματικότητα ζηλεύουν που οι εργάτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν δώρο σε μένα και όχι σε κάποιον Υπουργό ή πολιτικό της Αριστερά αλλά τί να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή”.

    Πάντως όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Απριλίου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, επισημαίνουν ότι πράγματι ήταν μεγαλειώδης.

    Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης την χαρακτήρισε την πιο συγκινητική πολιτική εκδήλωση της ζωής του.

    Το κεντρικό σύνθημα ήταν «2019-2023: Ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες, Ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για Όλους» και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσίασε το Κυβερνητικό Έργο στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης

    Not bad Άδωνι…

    Μετράει τα  κέρδη του ο Ηλιόπουλος από την MIG

    Δεν ξέρω αν έχει νόημα η φιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες για το αν έχασε ο Μάριος Ηλιόπουλος στην κόντρα που ο ίδιος ξεκίνησε με την Τράπεζα Πειραιώς … επί του εδάφους της MIG.

    Για να καταλογίσει κάποιος νίκη ή ήττα θα πρέπει πριν «γίνει ταμείο» σε προγενέστερο χρόνο να έχει τεθεί ο στόχος.

    Αν τον πετύχεις κερδίσεις αλλιώς χάνεις.

    Στην προκειμένη περίπτωση και από όσο έχω παρακολουθήσει την υπόθεση, ο βασικός πρωταγωνιστής της, δηλαδή ο Μάριος Ηλιόπουλος, ουδέποτε έθεσε ένα σαφή στρατηγικό στόχο.

    Όλους αυτούς τους μήνες, άφησε αιχμές κατά της διοίκησης Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς,  διαβεβαίωσε ότι «δεν μασάει τα λόγια του»,  και υποσχέθηκε ότι «όταν θα έρθει η ώρα θα είναι έτοιμος με την πανοπλία του.»

    Όπως απεδείχθη η ώρα αυτή δεν έφθασε.

    Επομένως δεν μπορούμε να αποφανθούμε αν όντως κέρδισε τη μάχη με την Πειραιώς ή έχασε στα σημεία και στα πολλά δικαστήρια.

    Όμως αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι από την υπόθεση αυτή ο δραστήριος εφοπλιστής έβγαλε χρήματα.

    Δεν έχει νόημα να υπολογίσουμε πόσα ακριβώς, άλλωστε αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να πούμε ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια.

    Αν λάβουμε υπόψιν ότι μέσω της εταιρείας της κόρης του Δέσποινας Hλιοπούλου της Ratio Holdings, είχε αγοράσει το περίπου 5,5% της ΜΙG ΜΙΓ 0,26% 3,91 στα 0,043 ευρώ και στις 19 Απριλίου η ομάδα των επενδυτών πούλησε πάνω από το 9% του μετοχικού κεφαλαίο της εταιρείας στα 0,2 ευρώ,  προκύπτει ότι τουλάχιστον για το πακέτο που επισήμως κατείχε ο εφοπλιστής η υπεραξία του αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ καθώς διέθεσε περίπου 2 εκατ. ευρώ για την αγορά του αρχικού πακέτου.

    Τώρα  η πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να φθάσει στο περίπου 79,3% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG από περίπου 31% που κατείχε πριν ξεκινήσει η κόντρα έχει ξοδέψει 75,2 εκατομμύρια !!!

    Ενδεχομένως δε θα χρειαστεί να βάλει και άλλα 54 εκατ. ευρώ αν αγοράσει το 100% των μετοχών.

    Οπότε το συμπέρασμα ποιος βγήκε κερδισμένος .. δικό σας.

    Αναζητείται αγοραστής για τη βίλα Βγενόπουλου στην Εκάλη   

    Νέο πυργοδεσπότη για την ιδιοκτησία του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη αναζητά ο δικηγόρος των κληρονόμων, με την οριστική ημερομηνία εκποίησης της κατοικίας να έχει οριστεί σε ένα μήνα και κάτι από σήμερα.

    Με πισίνα 103 τετραγωνικών και πύργο 16 μέτρων, το παλάτι Βγενόπουλου στην Εκάλη, δύσκολα θα μείνει στα αζήτητα, παρά την τιμή των 4,2 εκατομμυρίων.

    Σύμφωνα με την έκθεση των εκτιμητών, στο σπίτι (απέχει 600 μέτρα από το Ekali Club) υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.

    Οι νόμιμοι κληρονόμοι του εκλιπόντα επιχειρηματία αποφάσισαν να μη διοικήσουν το ενεργητικό της κληρονομιάς.

    Μετά από αίτηση της Αρετής Σουβατζόγλου και των Μελίνας και Φίλιππου Βγενόπουλου εκδόθηκαν αποφάσεις εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, με τις οποίες παρασχέθηκε σε αυτούς το δικαίωμα να παραχωρήσουν την κληρονομιαία περιουσία κατά την αναλογία του κληρονομικού δικαιώματος εκάστου προς τους δανειστές και τυχόν κληροδότες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που πέθανε αιφνιδίως το 2016, χωρίς να αφήσει διαθήκη.

    Ρευστότητα στην Ιντρακάτ από έργο της ΕΡΓΟΣΕ

    Μάζευε αν είναι και ρώγες λέει μία λαϊκή παροιμία η οποία ταιριάζει γάντι στην Ιntrakat ΙΝΚΑΤ 0,60% 5,03 .

    Στα ταμεία της εταιρείας α αναμένεται να μπει ζεστό χρήμα καθώς η εισηγμένη καλείται να λάβει κάτι παραπάνω από 120.000 ευρώ για έργα που υλοποιεί για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ.

    Πιο συγκεκριμένα, πηγή μου που παρακολουθεί τα όσα γίνονται στην ΕΡΓΟΣΕ με ενημέρωσε ότι πρόκειται για μία εκ των πληρωμών του έργου της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισας-Βόλος, συνολικής αξίας 83 εκατ. Ευρώ που δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2021 και υπεγράφη τον περασμένο Μάιο.

    Η εταιρεία χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη καθώς είχε ισχυρό ανταγωνισμό (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,34% 16,60 , Mytilineos ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80 , ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 0% 1,49 -Αlstom), αλλά επικράτησε με έκπτωση 37,1% και πλέον καλείται παραδώσει το έργο εντός τριετίας, δηλαδή μέσα το 2025.

     

    Μιχάλης Τσαμάζ: Με ανανεωμένη διπλή εντολή στον όμιλο ΟΤΕ και με «αέρα» επίτιμου διδάκτορα

    Τη μια μετά την άλλη ανοίγει τις σαμπάνιες ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ ΟΤΕ 2,27% 14,42  .

    Την μία διότι, τον περασμένο Φεβρουάριο ανακηρύχθηκε από τη Σύγκλητο του ΠΑΠΕΙ, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς , απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται η συμβολή  του επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ στην ανάδειξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα από την επιχειρηματική του δράση, αλλά και στην προσφορά του στον Ελληνισμό και την κοινωνία.

    Πρόσφατα επίσης  ανέλαβε στο νέο Δ.Σ. της Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. και πάλι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ενώ πλαισιώνεται από τους Χαράλαμπο Μαζαράκη και Ελένη Παπαδοπούλου (μέλη).

    Η Cosmote TV Τηλεοπτικές Παραγωγές και Υπηρεσίες Α.Ε. (πρώην ΟΤΕ Υπηρεσίες Επενδύσεων Α.Ε.), ιδρύθηκε το 2005 και έχει διαγράψει σημαντική διαδρομή στην παραγωγή και εκμετάλλευση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προγράμματος (αθλητικό, κινηματογραφικό, ιστορικό και πολιτιστικό), που προορίζεται για τη λειτουργία της Cosmote TV.

    Ποιοι επιχειρηματίες  ρίχνουν γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ;

    Το σημερινό πολιτικό κουίζ (εκλογές έρχονται γαρ…) είναι για προχωρημένους και μυημένους στο πολιτικό-κομματικό γίγνεσθαι.

    Ποιοι είναι λοιπόν οι δύο πασίγνωστοι και «εισηγμένοι» επιχειρηματίες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν χτίσει δυνατές σχέσεις ΚΑΙ με το τρίτο κόμμα το οποίο σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Ο λόγος είναι απλός φυσικά: εκτιμούν   πως ούτε και στις δεύτερες εκλογές της 2ας Ιουλίου θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, οπότε η νέα κυβερνητική συμμαχία θα προκύψει με την σύμπραξη του πρώτου  κόμματος με το τρίτο .

    Αυτό άλλωστε επιθυμεί διακαώς και το Βερολίνο, ενώ και η Πρεσβεία (ΜΙΑ είναι Η Πρεσβεία!) δεν βλέπει με κακό μάτι τη προοπτική της σύμπραξης με ορίζοντα 2-3 ετών.

    Σε αυτή την περίπτωση ο 3ος θα παίξει σημαντικό ρόλο σε όλα τα τεκταινόμενα της πολιτικής, διπλωματικής και κυρίως οικονομικής ζωής.

    Για να σας βοηθήσω όσο μπορώ, θα σας πω ότι ο ένας από τους δύο εισηγμένους είναι one man show στον Όμιλό του, ενώ ο άλλος είναι συνηθισμένος αλλιώς.

    Δουλεύει πιο ομαδικά και στέλνει τα πολλαπλά μηνύματα με «στελέχη-ταχυδρόμους».

    Ο … one man show μάλιστα δηλώνει (με μεγάλη δόση υπερβολής) «παραπονεμένος» από τη σημερινή κυβέρνηση.

    Εντάξει ο βασικός ανταγωνιστής του τα έχει σαρώσει σχεδόν όλα, αλλά και ο ίδιος έχει απολαύσει ουκ ολίγα.

    Άσε που είχε άριστη σχέση με την «προηγούμενη κατάσταση» και αυτό του το χρεώνει τόσο το Μαξίμου που πάντως δεν κρατάει κακίες και συνεννοείται με όλους, αλλά και ο ανταγωνιστής που είναι μάλλον …«φιλοπόλεμος» και δεν ξεχνάει…

     

    Ο Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ και τα μυστήρια  της υπόγειας αποθήκης της Καβάλας

    Θυμάστε λοιπόν ένα ωραίο απόγευμα Παρασκευής πριν περίπου 20 ημέρες, στις 31 Μαρτίου, όπου ο Δημήτρης Πολίτης διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου, με μία «αθώα και αρκετά …ουδέτερη ανακοίνωση» δημοσιοποίησαν το άδοξο και άκαρπο τέλος του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της ΥΑΦΑ Καβάλας.

    Ο wiseman σας έχει γράψει κατ’ επανάληψη πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Υπόγειας Αποθήκης (ΥΑΦΑ) για την ευστάθεια και την ισορροπία του ενεργειακού συστήματος της χώρας, αλλά εννέα χρόνια τώρα (!) από το 2014 και μετά, όλες οι προσπάθειες να λειτουργήσει αποβαίνουν άκαρπες.

    Το ίδιο και τώρα, άλλωστε την αποτυχία σας την είχαμε προαναγγείλει.

    Το δίδυμο του ΤΑΙΠΕΔ (Πολίτης – Σταμπουλίδης) λένε ψιθυριστά πως φταίει ο Θανάσης Δαγούμας της ΡΑΕ και τώρα της ΡΑΑΕΥ, αλλά ο γνωστός μας Θανάσης τους αντικρούει λέγοντας πως το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή και φταίνε ο Πολίτης και ο Σταμπουλίδης που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Εν τω μεταξύ η Ελλάδα μένει για μεγάλο διάστημα ακόμη χωρίς μεγάλη αποθήκη αερίου και ο Θεός να μας φυλάει εάν η ενεργειακή κρίση ανακάμψει δριμύτερη με εκτόξευση τιμών.

     

    «Τις πταίει» για την κατάντια του διαγωνισμού…

    Στην ανακοίνωση – ταφόπλακα του διαγωνισμού όμως, ο κ. Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ που αυτοδιαφημίζεται ως έχων «ιδιαίτερη εμπειρία στη προσέλκυση και διαχείριση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και στενές επαγγελματικές σχέσεις με διεθνείς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές»  δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο αίτημα παράτασης που υπέβαλε ο Γιώργος Περιστέρης και η κοινοπραξία ΔΕΣΦΑ-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και όλοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν το αιτιολόγησε αλλά το παρασιώπησε.

    Όλοι γνώριζαν (και ο wiseman  σας το είχε γράφει από το Φεβρουάριο) πως τα δύο υποψήφια σχήματα, δηλαδή η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΔΕΣΦΑ από τη μία και ο Μαθιός Ρήγας– ENERGEAN από την άλλη, δεν ήθελαν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές επειδή είχαν τεράστιες ενστάσεις για τον Κανονισμό  Τιμολόγησης της ΡΑΕ.

    Δεν κρίνουμε εάν ήταν σωστές ή όχι οι ενστάσεις, αλλά ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, είχε δώσει το “πράσινο φως” στο Θανάση Δαγούμα για τον Κανονισμό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

    Βεβαίως «εμπνευστής» του διαγωνισμού ήταν ο αλήστου μνήμης Γιώργος Θωμάς, πρώην υφυπουργός Ενέργειας που «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» και ξαναγύρισε στις Βρυξέλλες όταν είδε πως ουδείς τον συμπαθεί στην Αθήνα.

    Ρωτήστε και την κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέα Ενέργειας, η οποία, νουβέλα ολόκληρη χωρίς υπερβολή, μπορεί να γράψει για τις περιπέτειες με τον …«παράξενο ταξιδιώτη-Βρυξελλιώτη» κο Θωμά, όπως τον αποκαλούσαν στη Μεσογείων όπου και τα γραφεία του ΥΠΕΝ.

    Άρα ο διαγωνισμός δεν είχε και χιλιάδες υποστηρικτές, αλλά ο Σκρέκας έλεγε πως «πρέπει να υποστηρίξουμε την καρποφορία του».

     

    Ο  Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)  αιτείται  παράτασης και ο Δημήτρης Πολίτης το αγνοεί

    Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας του διαγωνισμού ο Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΕΣΦΑ κάνει αίτημα παράτασης για  «να δοθεί περιθώριο στον διαγωνισμό, ώστε να γίνει συζήτηση με την επόμενη κυβέρνηση για δυνατότητες βελτίωσης».

    Ο  Δημήτρης Πολίτης και το Ταμείο λένε πως θα εξεταστεί το αίτημα, το οποίο, αφού είχε και τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα αλλά και του Μαξίμου όπως μαθαίνουμε, θα γινόταν δεκτό.

    Αντιρρήσεις φυσικά δεν είχε ούτε o Mαθιός Ρήγας και η ENERGEAN.

    Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών ο κ. Πολίτης  μάλλον αναπάντεχα, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της  τελικής φάσης του διαγωνισμού και τον κηρύσσει επί της ουσίας άγονο.

    Τι μεσολάβησε και ο κ. Πολίτης …προσεχώρησε στο υδρογόνο;

    Μάλιστα ο κ.Πολίτης και το ΤΑΙΠΕΔ, μας λένε αμέσως μετά, ότι  ίσως πάνε σε επαναπροκήρυξη, αλλά με την ΥΑΦΑ Καβάλας  να αποθηκεύει  υδρογόνο τώρα.

    Καινούργιο αυτό που λένε, με το υδρογόνο σύμφωνα με την ΕΕ να έχει συμμετοχή σε ποσοστό 10% του ενεργειακού μείγματος της Ευρώπης μέχρι το 2040. Ωραία ιδέα!

    Αλλά ο κ. Πολίτης δεν λέει κουβέντα ούτε καν ανεπίσημα,   για το αίτημα παράτασης του Γιώργου Περιστέρη.

    Άλλοι  λένε πως το συζήτησαν ανεπίσημα στο ΔΣ του Ταμείου και το απέρριψαν χωρίς να το ανακοινώσουν.

    Άλλοι πως  το κουβέντιασαν μεταξύ τους Πολίτης-Σταμπουλίδης και είπαν «άστο, σαν να μην το λάβαμε».

    Άλλοι λένε πως συνεννοήθηκαν με τον Κώστα Σκρέκα αλλά αυτό από πουθενά δεν προκύπτει και δεν επιβεβαιώνεται στο Υπουργείο, θα ήταν έκπληξη άλλωστε.

    Η όλη υπόθεση λοιπόν κατέληξε στην αχλύ του μύθου και στα «μυστήρια της Καβάλας»…

    Quiz

    Ποιος επιχειρηματίας, o oποίος είχε δεσμούς με παλιά χρηματιστηριακή εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε από συστημική τράπεζα  την δεκαετία του 1990, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και με τον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη σε αντιδικία σε δικαστήριο στο Λονδίνο, αλλά και επιχειρηματία που πρωταγωνιστεί  στο  σκάνδαλο  των υποκλοπών, καταγγέλεται για φοροδιαφυγή;

    Μάλιστα στην κόντρα με τον Λογοθέτη, το δικαστήριο του Λονδίνου του επιδίκασε πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει ότι καταφεύγοντας σε τριγωνική συναλλαγή για τη πώληση του πολυτελούς του yacht, «απέφυγε να πληρώσει» ΦΠΑ  24% στο ελληνικό δημόσιο.

    Το άρθρο 27 του κώδικα ΦΠΑ ορίζει,  ότι σε κάθε φορά που πωλείται ένα σκάφος  που ανήκει σε ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η  μεταβιβάζουσα ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα πρέπει να υπολογίζει στην τιμή ΦΠΑ 24%.

    Η απάντηση προσεχώς, από την ΑAΔΕ!!!!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.