• Business

    Κουτσολιούτσοι προς Κώστα Τσιάρα: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στις Σπέτσες για τον ευεργέτη τους – Η δίκη της FF πάει έως το 2024-2025

    Κώστας Τσιάρας, Τζώρτζης, Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου

    Κώστας Τσιάρας, Τζώρτζης, Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου


    Οι Κουτσολιούτσοι πρέπει να στείλουν αμέσως μια ευχετήρια κάρτα δώρο σε αυτόν τον κύριο που θέλει να ονομάζεται υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ίσως και να του κάνουν δώρο μια εβδομάδα διαμονή στο θηριώδες σπίτι, στις Σπέτσες.

    Το οποίο παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευθεί από ιδιώτη (τον πιστόλιασαν και αυτόν καθώς του χρωστάνε λεφτά), τέως φίλο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, εν τούτοις μπορούν να το ενοικιάζουν η να το προσφέρουν δωρεάν όπως έκαναν το 2022.

    Ο λόγος;

    Επειδή η δίκη της FF, έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις κατηγορουμένων που πριν ακόμα δικαστούν, μπορούν, σε περίπτωση καταδίκης, να διατηρούν σοβαρές ελπίδες για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

    Αυτό της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.

    Επίσης εάν τελικά αρχίσει η δίκη τον Ιούνιο του 2023, αποκλείεται να ολοκληρωθεί, κατά τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024!

    Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το 2025.

    Μέχρι λοιπόν το 2024 -2025 οι Κουτσολιούτσοι (Δημητρης, Καίτη, Τζώρτζης) μπορούν να βολτάρουν ελεύθεροι, στο Κολωνάκι, στην Κηφισιά και στις Σπέτσες.

    Και ο Τζώρτζης ντυμένος άψογα, να φοράει το κράνος του για να ανεβοκατεβαίνει  με το ηλεκτρικό του πατίνι , την Τσακάλωφ.

    Και αυτό είναι απαράδεκτο για την Δημοκρατία, για τους θεσμούς, για το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Όλη η αλήθεια για τα ελαφρυντικά 

    Όπως γράφει σήμερα στο mononews.gr η έμπειρη δημοσιογράφος μας Ρεγγίνα Σπυράτου, ευθέως νομικοί επιρρίπτουν τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Κώστα Τσιάρα για την αναβολή της πολύκροτης δίκης στις 14 του περασμένου Δεκέμβρη, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της.

    Πρώτοι οι δικαστές που δίκαζαν και ανέβαλαν, εξαπέλυσαν κατηγορώ στον αρμόδιο υπουργό για «τη φημολογούμενη και ουδέποτε έως σήμερα πραγματοποιηθείσα τροποποίηση ή ανάκληση της διάταξης», η οποία οδήγησε στην αποχή διαρκείας των δικηγόρων από πρωτοβάθμιες δίκες με κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση (όπως στην περίπτωση της Folli Follie).

    Και ακόμα πιο πριν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με έγγραφο της, είχε γνωστοποιήσει στον κ. Τσιάρα ότι επίκειται «ναυάγιο» στη δίκη της Folli Follie, όμοιο με αυτό που ήδη είχε συμβεί σε εκατοντάδες άλλες υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο χαμένος ένας χρόνος (διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη) και ο επιπλέον μισός χρόνος που ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος και ο γιος τους περιμένουν για να αρχίσει από την αρχή η δίκη τους, αποτελούν μία καλή βάση για να διεκδικήσουν (πάντα σε περίπτωση καταδίκης τους) το ελαφρυντικό της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.

    Κάτι που θα μειώσει κατά πολύ τις ποινές τους.

    Όπως λένε νομικοί στο mononews, «για τον προσμετρώμενο χρόνο, ως αφετηρία της λογικής προθεσμίας καθορίζεται το στάδιο εκείνο στο οποίο η κατάσταση του προσώπου έχει ουσιαστικά διαταραχθεί, ως αποτέλεσμα κάποιας επίσημα διατυπωμένης υποψίας εναντίον του κι έτσι θα μπορούσε να συμπίπτει με τη χρονική στιγμή που το πρόσωπο λαμβάνει επίσημα γνώση της κατηγορίας».

    Σε αυτό τον ενάμιση χρόνο θα πρέπει να συνυπολογιστεί:

    1)Ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από την έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) για τη Folli Follie που καθιστούσε ύποπτα τα μέλη της οικογένειας.

    2)Ότι έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τότε που Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου βρέθηκαν επίσημα με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη σοβαρών κακουργηματικών πράξεων.

    3)Ότι έχουν περάσει 4 χρόνια από την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

    Ότι εάν τελικά αρχίσει η δίκη τον Ιούνιο, αποκλείεται να ολοκληρωθεί, κατά τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024!

    This is democracy made by Kostas Tsiaras!!! 



    ΣΧΟΛΙΑ