• Food

    Cupcakes τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Cupcakes τριπλής σοκολάτας

    Cupcakes τριπλής σοκολάτας


    Λαχταριστά cupcakes τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο εύκολα cupcakes με τρεις σοκολάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

    Καλή απόλαυση!

    Συστατικά

    Για το frosting

    • 400 γρ. κουβερτούρα
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • Για τη γέμιση
    • 120 γρ. κουβερτούρα
    • 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

    Για τα cupcakes

    • 70 γρ. κουβερτούρα
    • 40 γρ. κακάο
    • 120 γρ. νερό, βραστό
    • 120 γρ. ηλιέλαιο
    • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 2 αυγά
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 60 γρ. κουβερτούρα λευκή
    • 60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το frosting

    • Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.
    • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη γέμιση

    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
    • Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
    • Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η γέμιση θέλουμε να είναι πιο αραιή από το frosting.
    • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τα cupcakes

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Προσθέτουμε το κακάο, το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    • Βάζουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
    • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα.
    • Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα γάλακτος και τη λευκή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στο ρευστό μείγμα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
    • Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
    • Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

    Για τη συναρμολόγηση

    • Βάζουμε το frosting και τη γέμιση σε δύο διαφορετικά κορνέ.
    • Παίρνουμε τα cupcakes και με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε στη μέση, από την πάνω πλευρά, μία τρύπα. (Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το κομμάτι του κέικ που αφαιρέσαμε για το στόλισμα).
    • Παίρνουμε το κορνέ με τη γέμιση και γεμίζουμε το κενό που κάναμε στο cupcake.
    • Παίρνουμε το κορνέ με το frosting και επικαλύπτουμε το cupcake.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα cupcakes μας.
    • Σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και με κομμάτια σοκολάτας.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Mac ‘n’ cheese με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μπισκότα βρώμης με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ