• LIFE&STYLE

    Βασιλικά σοκολατένια cupcakes: Η συνταγή για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

    • NewsRoom


    Τα 94 της χρόνια έκλεισε η βασίλισσα Ελισάβετ στις 21 Απριλίου και παρά την κρίση της πανδημίας, οι βασιλικοί σεφ ετοίμασαν προς τιμήν της 16 λαχταριστά cupcakes με σοκολάτα διακοσμημένα με τα αρχικά της και μια κορώνα.

    Αν και φέτος τα γενέθλια της μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα εορταστούν με μια μεγαλοπρεπή δεξίωση και εκλεκτούς καλεσμένους, όπως κάθε χρόνο, λόγω της πανδημίας, αυτό δεν σημαίνει ότι το Παλάτι δεν της επιφύλασσε εκπλήξεις.

    Για τον εορτασμό των γενεθλίων της, μάλιστα, το Παλάτι μοιράστηκε δημόσια την ξεχωριστή συνταγή και κάλεσε τον κόσμο να ακολουθήσει τα βήματα προκειμένου να δημιουργήσει τα περίφημα βασιλικά cupcakes και να μοιραστεί τις δημιουργίες στο Instagram.

    Ακολουθεί η συνταγή για τα βασιλικά σοκολατένια cupcakes:

    ΥΛΙΚΑ

    15 γρ. ξίδι

    300 ml. γάλα

    50 ml. φυτικό λάδι

    60 γρ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)

    2 αυγά

    5 ml. εκχύλισμα βανίλιας

    250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    75 γρ. σκόνη κακάο

    300 γρ. ζάχαρη άχνη

    10 γρ. μαγειρική σόδα

    100 γρ. λευκά chocolate chips

    Θήκες για cupcakes

    Για topping με κρέμα βουτύρου:

    90 γρ. σκούρα σοκολάτα

    100 γρ. βούτυρο

    125 γρ. άχνη ζάχαρη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150C.

    Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ.

    Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό δοχείο, μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι.

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υγρό μείγμα στο ξηρό.

    Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό, χωρίς κόμπους.

    Προσθέτουμε τα chips λευκής σοκολάτας.

    Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί.

    Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.

    Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο όταν γίνουν χρυσαφένια και ελαστικά στην αφή.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Για την κρέμα βουτύρου ως γλάσο:

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί, μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.

    Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα.

    Με ένα κορνέ (αν δεν έχεις, με κουταλάκι ή σπάτουλα), διακόσμησε με το γλάσο το πάνω μέρος των cupcakes.

    Έτοιμα τα βασιλικά cupcakes!

    View this post on Instagram

    🎂🧁🎈Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen's birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs. If you or a loved one are celebrating a special occasion during isolation why not treat yourself to some #RoyalBakes? Remember to share your creations with us! Ingredients for the cake sponges – (serves approximately 15) 15g vinegar 300ml milk 50ml vegetable oil 60g butter (melted and cool) 2 eggs 5ml of vanilla essence 250g of self-raising flour 75 of cocoa powder 300g caster sugar 10g bicarbonate of soda 100g white chocolate chips cupcake cases Ingredients for the buttercream topping: 90g of high percentage dark chocolate 100g butter 125g icing sugar Option to also use Royal icing, instead of buttercream: Royal icing available pre made in shops Add food colouring to create different colours Cake sponge method: -Preheat the oven to 150 C -Combine the flour, sugar, cocoa powder and bicarbonate of soda into a mixing bowl -Whisk the eggs in a separate jug, with the vanilla essence, melted butter, oil, milk and vinegar -Slowly add the wet mixture into the dry mixture, little by little -Ensure the batter is smooth with no lumps -Finally add the chocolate chips (alternatives could be nuts, dried fruit) -Lay the cupcake cases onto a tray -Use a metal spoon to equally divide the mixture into the cases -Bake for around 15-18 minutes, take out of the oven when golden and springy on touch -Leave to cool Buttercream icing method: -Cream the sugar and butter together, until light and creamy -Add in the warm melted chocolate -If you have a piping bag to hand, pipe the icing on the top of cakes for decoration (otherwise gently use a teaspoon or small spatula to ice) Royal icing method: -If decorating with royal icing, roll the icing out and cut into circular disks -Lay the disc over the cupcake and mould to required shape We hope you enjoy! #RoyalBakes 🧁

    A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on



    ΣΧΟΛΙΑ