• Food

    Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη


    Σπαγγέτι aglio e olio (άλιο όλιο) με σκόρδο και καυτερή πιπεριά από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Η πιο μυρωδάτη μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο που έχετε δοκιμάσει!

    Μία μυρωδάτη και ιδιαίτερη μακαρονάδα για τους λάτρεις των ζυμαρικών!

    Συστατικά

    • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
    • 80 ml ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
    • 6 σκ. σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
    • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
    • 1 πρέζα μπούκοβο
    • μαϊντανό, φρέσκο
    • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
    • Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.
    • Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
    • Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
    • Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
    • Παίρνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
    • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
    • Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

    Το γαλακτομπούρεκο του Άκη

    Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ