• Business

    Βίκτωρ Ρέστης: Μετά τη Γενεύη και το Λονδίνο ανοίγει γραφεία στη Νέα Υόρκη

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Enterprises Shipping & Trading (EST)


    Ο Έλληνας εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποκτήσει γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2017, για να στεγάσει τον όμιλο εταιριών του.

    Για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις και επισκέφτηκε γραφεία στην γνωστή Fifth Avenue την περασμένη εβδομάδα, όταν βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με πιθανούς συνεργάτες. Η απόφαση για την τελική τοποθεσία που θα επιλέξει ο εφοπλιστής για να στεγάσει τα νέα του γραφεία θα ληφθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο να μεταφέρει τις εργασίες του εκεί την επόμενη χρονιά.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Ρέστης επισήμανε: “με την καινοτομία και την ανάπτυξη που σημειώνεται στον κλάδο μας, αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει στασιμότητα στον κλάδο της ναυτιλίας γενικώς, εμείς βιώνουμε μία σταθερή ανάπτυξη οπότε είναι λογικό να ανοίξουμε γραφεία στην συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες μας στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και το Τέξας. “

    Ο όμιλος εταιριών που ανήκει στον Βίκτορα Ρέστη, δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, των επενδύσεων και των ακινήτων. Πρόσφατα προχώρησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων του ανοίγοντας γραφεία στη Γενεύη και το Λονδίνο προκειμένου να υποστηρίξει το βασικό κέντρο λειτουργίας του που βρίσκεται στην Αθήνα.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο εφοπλιστής επέστρεψε δυναμικά στην αγορά των δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax – από τα οποία είχε αποχωρήσει από το 2014 – καθώς υπέγραψε συμβόλαιο παραγγελίας έως και πέντε νεότευκτων πλοίων στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του, Enterprises Shipping & Trading (EST), έχει προχωρήσει σε παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων, με option για άλλα τρία ίδιου τύπου, τα οποία θα κατασκευαστούν όλα στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία. Αυτή η παραγγελία στην οποία προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής αποτελεί για τα HHI τη δεύτερη στη σειρά παραγγελία που αφορά δεξαμενόπλοια τύπου suezmax, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρατείνεται για μία εβδομάδα το πρόγραμμα ανταλλαγής προνομιούχων μετοχών της Navios Holdings – αλλά με μία αλλαγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχ. Μποδούρογλου: Πλοίο δεκαετίας της Box Ships πωλήθηκε προς διάλυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ