• Business

    Tesla: Ο Μασκ δηλώνει κατά της επιβολής δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Αντιδρά ο Έλον Μασκ στην επιβολή δασμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Tesla, οι δασμοί που “διαστρεβλώνουν την αγορά”, τον βρίσκουν αντίθετο.

    Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι θα τετραπλασιάσουν τον δασμολογικό συντελεστή για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο 100% φέτος.

    «Ούτε η Tesla ούτε εγώ ζητήσαμε τους δασμούς αυτούς. Μάλιστα, μου προκάλεσε έκπληξη όταν ανακοινώθηκαν. Ό,τι εμποδίζει την ελευθερία της ανταλλαγής ή διαστρεβλώνει την αγορά δεν είναι σωστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ, στο συνέδριο Viva Technology στο Παρίσι.

    «Η Tesla είναι αρκετά ανταγωνιστική στην αγορά της Κίνας χωρίς δασμούς και δίχως ευνοϊκή στήριξη. Είμαι υπέρ της μη επιβολής δασμών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αυξήσει επιθετικά τους δασμούς σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, επέκρινε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την περασμένη εβδομάδα.

    Επανέλαβε δε την προειδοποίησή του ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου κινδυνεύουν να βλάψουν το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη.

    Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζούλι Κόζακ ανέφερε ότι: «Ενθαρρύνουμε τις ΗΠΑ και την Κίνα να εργαστούν από κοινού για μια λύση που αντιμετωπίζει τις υποκείμενες ανησυχίες που έχουν επιδεινώσει τις εμπορικές εντάσεις.

    Και, γενικότερα, προτρέπουμε όλες τις χώρες να εργαστούν εντός του πολυμερούς πλαισίου για να επιλύσουν τις διαφορές τους».

    Μάλιστα επεσήμανε ότι το κόστος θα ήταν υψηλότερο εάν υπάρξει κατάρρευση στο εμπόριο και στη διαθεσιμότητα τεχνολογίας.

    Ωστόσο, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Μπάιντεν, Λάελ Μπρέιναρντ, υπερασπίστηκε τους νέους δασμούς ως απαραίτητους για την προστασία της μεταποίησης και της ανόδου των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από «άδικα υποτιμημένες εξαγωγές από την Κίνα».

    Διαβάστε επίσης:

    Έλον Μασκ: H SpaceX εξετάζει σχέδιο πώλησης μετοχών σε αποτίμηση 200 δισ. δολαρίων

    Τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις για τον Έλον Μασκ

    Tesla εναντίον «Tesla»: Η δικαστική διαμάχη του Μασκ στην Ινδία



    ΣΧΟΛΙΑ