• Business

    Έλον Μασκ: H SpaceX εξετάζει σχέδιο πώλησης μετοχών σε αποτίμηση 200 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Η SpaceX του Έλον Μασκ έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση υφιστάμενων μετοχών σε τιμή που θα μπορούσε να αποτιμήσει την μη εισηγμένη εταιρεία σε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζητάει μια προσφορά εξαγοράς – μια συναλλαγή που επιτρέπει σε υπαλλήλους και στελέχη ή επενδυτές, να πουλήσουν μετοχές – η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο, δήλωσαν άτομα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

    Η τιμή για την επερχόμενη προσφορά εξαγοράς δεν έχει αποφασιστεί, αλλά η SpaceX σκέφτεται να προσφέρει μετοχές προς 108 έως 110 δολάρια έκαστη, αποκάλυψαν οι πηγές.

    Οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί και το μέγεθος της προσφοράς εξαγοράς μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο από τους εσωτερικούς πωλητές όσο και από τους αγοραστές.

    «Πραγματοποιούμε γύρους ρευστότητας για εργαζόμενους και επενδυτές κάθε ~6 μήνες», ανέφερε ο Mασκ στο Twitter, σχετικά με τις περιοδικές προσφορές εξαγοράς. Είπε ότι η SpaceX δεν χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια και θα επαναγοράσει μετοχές.

    Η SpaceX δεν χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια και μάλιστα θα επαναγοράσει μετοχές.

    Μια αποτίμηση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν υψηλότερη από την αποτίμηση των 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πέτυχε η εταιρεία μέσω της πιο πρόσφατης προσφοράς εξαγοράς της.

    Ήδη, η SpaceX βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με ορισμένες από τις μεγαλύτερες, δημόσιες εταιρείες στον κόσμο σε όρους κεφαλαιοποίησης.

    Εκπρόσωποι της SpaceX, που είναι επίσημα γνωστοί ως Space Exploration Technologies Corp., δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Xavier Niel: Τα σχέδια του Γάλλου μεγιστάνα για την εξαγορά της Millicom

    Zhang Jindong: Πώς έχασε την Ίντερ και 6 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια

    Πέρελμαν (Revlon): Από Πικάσο μέχρι Μπασκιά ξεπουλά ο πάλαι ποτέ πλουσιότερος άνδρας της Αμερικής για να συγκεντρώσει $1 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ