• Business

    Τεχνική Ολυμπιακή: Ξεκίνησε η αποπληρωμή για τα 186 ακίνητα της Intrum

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνική Ολυμπιακής

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Σε συνέχεια της από 24.5.2023 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική εταιρεία αυτής με την επωνυμία «Luxury Life Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» προέβη σε κατάρτιση ιδιωτικού συμφωνητικού με τις εταιρείες ειδικού σκοπού (πωλήτριες), τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η «Intrum Hellas REO Solutions A.E.», με αντικείμενο την απόκτηση χαρτοφυλακίου έως 186 ακινήτων.

    Το τίμημα για την ως άνω συναλλαγή θα ανέλθει έως του ποσού των δέκα εννέα εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (€19.800.000).

    Σύμφωνα με πηγές με καλή εικόνα της συναλλαγής μεταξύ της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Intrum, η πρώτη θα καταβάλει σταδιακά το ποσό των 19,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα ακίνητα θα περνούν σταδιακά στην κατοχή της. Και αυτό καθώς χρειάζονται να ωριμάσουν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση.

    Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, η πλειονότητα από τα 186 ακίνητα που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα θα έχουν περάσει στην κατοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής μέχρι και τις αρχές του 2024.

    Ήδη καταβλήθηκε από τη Θυγατρική στις πωλήτριες εταιρείες προκαταβολή ανερχόμενη σε τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (€ 4.564.500).

    Η συναλλαγή θα υλοποιηθεί σταδιακά με την κατάρτιση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης των ακινήτων.

    Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

    Διαβάστε επίσης

    Συνεργασία Coffee Island με Autogrill στο ΣΕΑ Ακράτας

    Halliburton: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β’ τριμήνου

    Broadcom: Εγκρίθηκε προσωρινά η εξαγορά της VMware



    ΣΧΟΛΙΑ