• Business

    Halliburton: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη β’ τριμήνου

    • NewsRoom
    Ο CEO της Halliburton, Jeff Miller

    Ο CEO της Halliburton, Jeff Miller


    Κέρδη άνω των προσδοκιών στο β’ τριμήνου ανακοίνωσε σήμερα η τεξανή Halliburton που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες, καθώς η ανθεκτική δραστηριότητα γεώτρησης ενίσχυσε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό της, εκτοξεύοντας τα κέρδη των υπηρεσιών πετρελαιοειδών σε υψηλό επίπεδο.

    Οι υπηρεσίες πετρελαιοειδών και η ζήτηση για γεωτρήσεις κινήθηκαν ανοδικά, λόγω της προσπάθειας εύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες στοιχηματίζουν στη μακροπρόθεσμη ζήτηση και στην ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές αργού.

    Αναλυτές αναφέρουν ότι η ισχυρή διεθνής και η υπεράκτια δραστηριότητα, με επικεφαλής τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, θα πρέπει να αντισταθμίσει την αδυναμία της Βόρειας Αμερικής, καθώς οι παραγωγοί σχιστόλιθου διατηρούν την πειθαρχία στην παραγωγή.

    Ωστόσο, τα έσοδα της Βόρειας Αμερικής το β’  τρίμηνο ήταν 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση 2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από διεθνείς δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 7% στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια από το α’ τρίμηνο.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία με έδρα το Χιούστον του Τέξας, η οποία το 2009, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών στον κόσμο. ανακοίνωσε προσαρμοσμένο κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 75 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    ΔΕΔΑ: Σε εξέλιξη επενδυτικό έργο 17,78 εκατ. ευρώ στη Φλώρινα – Εγκαίνια νέου γραφείου

    EuroAsia Interconnector: Συμφωνία €1,43 δισ. με τη Nexans για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Χατζηδάκης: 5+4 προκλήσεις για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ