• Ναυτιλία

    Ο Ελληνοκύπριος Φίλιππος Φιλής από την 1η Ιανουαρίου πρόεδρος των Ευρωπαίων εφοπλιστών

    Ο Ελληνοκύπριος Φίλιππος Φιλής από την 1η Ιανουαρίου πρόεδρος των Ευρωπαίων εφοπλιστών

    Φίλιππος Φιλής


    Ο εφοπλιστής Φίλιππος Φιλής αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2022, νέος πρόεδρος της European Community Shipowners’ Associations – ECSA – ο οποίος από το 2019 είναι αντιπρόεδρος των ευρωπαίων εφοπλιστών.

    Ο Φ. Φιλής γεννήθηκε το 1961 και από το 1996 είναι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lemissoler, o οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης, λειτουργίας και ιδιοκτησίας πλοίων και το 2009 διορίστηκε πρόεδρος του ομίλου. Η εταιρεία του σήμερα διαχειρίζεται εννέα πλοία.

    Το 1997 ίδρυσε την IMCL Inter Marine Container Lines, μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις τροφοδότη εμπορευματοκιβωτίων στη Βαλτική Θάλασσα. Έχει αποφοιτήσει από το RWTH Aachen με τον τίτλο του Διπλωματούχου Ing. Μηχανολόγου Μηχανικού. Ειδικεύτηκε στις εφαρμογές Expert Systems in Logistics και ολοκλήρωσε το Executive Leadership Program (ELP) στο Cyprus International Institute of Management (CIIM).

    Έχει επίσης ολοκληρώσει το Private Equity και Venture Capital (PEVC) στο Harvard Business School (HBS). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (CSC). Ενεργεί ως Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, το οποίο αντιπροσωπεύει στην Οργάνωση Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA). Είναι μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών Κύπρου (CPEA), του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Μηχανικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (IMarEST). Συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αριθμού άλλων Εταιρειών.

    Η εταιρεία του Lemissoler, η οποία ιδρύθηκε το 1996 στη Λεμεσό της Κύπρου, αναπτύχθηκε από μια περιφερειακή ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών σε έναν εδραιωμένο Ναυτιλιακό Όμιλο που δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Παρέχει υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων χύδην ξηρού φορτίου, με ασυμβίβαστη υπακοή στην εμβληματική εταιρική περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

    Στη Lemissoler η επιτυχία μετριέται από την επιτυχία των πελατών της, όπως υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία και επίσης τονίζεται: “Η βαθιά γνώση μας στον κλάδο και η μοναδική μας διεπιστημονική προσέγγιση, παρέχουν στους πελάτες μας πολλούς λόγους για να συνεχίσουν να επιστρέφουν. Ενεργοποιούμαστε από το Όραμά μας για Αξιόπιστη Πλοήγηση – Αξιόπιστη Ναυτιλία και Σκοπός Δημιουργίας Αξίας, επομένως προσαρμόζουμε συνεχώς τη στρατηγική μας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Διαφοροποιούμε τη λειτουργία του στόλου μας τόσο στην αγορά άμεσης όσο και στην αγορά περιόδου και προσφέρουμε τις βασικές δραστηριότητές μας τη διαχείριση πλοίων, την εμπορική διαχείριση, την εταιρική διαχείριση και την έρευνα και ανάπτυξη πάντα με έμφαση στις Εταιρικές Ευθύνες, την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση”.

    Το γεγονός της εκλογής του Φ. Φιλή, αποτελεί σημαντική επιτυχία και αναγνώριση για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά και σημαντική ευκαιρία να συμμετέχει ακόμα πιο δυναμικά στη χάραξη Ευρωπαϊκής πλοιοκτητικής πολιτικής, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

    Ο επίσημος διορισμός του έγινε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης όπου συζητήθηκαν επίσης το πακέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλίμα και την ενέργεια έως το 2030 (“FIT for 55”), η συνεχιζόμενη κρίση αλλαγής πληρωμάτων λόγω της πανδημίας καθώς επίσης και θέματα που αφορούν την ανακύκλωση των πλοίων.

    Διαβάστε επίσης

    Ταλαιπωρία για 106 επιβάτες στην Κέρκυρα

    Σταύρος Νταϊφάς: «Οι κομμουνιστές θέλουν να πάρουν τον Ολυμπιακό για να ελέγξουν τον Πειραιά και τους ναυτικούς!»

    Συνεχίζει τα «ψώνια» ανά τον κόσμο ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC



    ΣΧΟΛΙΑ