• Ναυτιλία

    Συνεχίζει τα «ψώνια» ανά τον κόσμο ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Συνεχίζει τα «ψώνια» ανά τον κόσμο ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    H διοίκηση της βραζιλιάνικης εταιρείας Log-In Logistica Intermodal έδωσε την έγκριση της  για την εξαγορά του 67% της εταιρείας από τη Mediterranean Shipping Company (MSC), του Τζιανλουίτζι Απόντε.

    Ο ιταλο-ελβετικός όμιλος είχε καταθέσει τη δημόσια πρόταση αγοράς  τον Σεπτέμβριο μέσω της θυγατρικής του SAS Shipping Agencies Services Sarl, προσφέροντας 4,79 δολάρια ανά μετοχή που ισοδυναμεί με συνολική αποτίμηση 2,65 δισεκατομμυρίων real ή 506 εκατομμύρια δολάρια.

    Εκτός από έναν αριθμό τερματικών σταθμών σε όλη τη Βραζιλία, το  Log-In διαθέτει επίσης επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο χαρτοφυλάκιό του logistics με χωρητικότητα μεταξύ 1.700 Teu και 2.800 Teu. Το 2020, το Log-IN μετέφερε περισσότερα από 370.000 TEU.

    Υπενθυμίζεται ότι η MSC βρίσκεται επίσης στην προσπάθειά της να αποκτήσει το 100% της  Bolloré Africa Logistics , η οποία περιλαμβάνει όλα τα μεταφορικά και logistics του Ομίλου Bolloré στην Αφρική. Η προσφορά βασίζεται σε εταιρική αξία  5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο όμιλος Bolloré έχει  παραχωρήσει στην MSC την αποκλειστικότητα έως τις 31 Μαρτίου 2022  για διαπραγματεύσεις. Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού, καθώς και από ορισμένους αντισυμβαλλομένους της Bolloré Africa Logistics.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες εφοπλιστές: Νέες παραγγελίες πλοίων αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων το 2021

    Maran Gas: Ναυπηγεί επτά πλοία LNG και παρέλαβε άλλα επτά μέσα στο τρέχον έτος η ναυτιλιακή της Μαρίας Αγγελικούση



    ΣΧΟΛΙΑ