• Business

    Κρίσιμη μέρα για την Creta Farms: Λήγει η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Έφθασε «η ώρα της αλήθειας» για την Creta Farms καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο από τα συνολικά έξι επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον (μη δεσμευτική προσφορά) έχουν καταθέσει προσφορά και μάλιστα έχουν προσκομίσει και τα αναλογικά αποδεικτικά της ύπαρξης των απαιτούμενων κεφαλαίων (γνωστά με τον αγγλικό όρο proof of funds).

    Πρόκειται για τον ομογενή επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου, και την Impala Invest με επικεφαλής τον Δ. Βιντζηλαίο (ελέγχει ήδη την Λακωνική Τροφίμων).

    Εκτός διεκδίκησης, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα-, μένει η Νίκας του Σπ. Θεοδωρόπουλου αλλά και το Fund HIG ενώ ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με τους Ρώσους που ελέγχουν την «Δωδώνη».

    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους δύο προτιμητέους επενδυτές που θα αναδειχθούν από τη διαδικασία για τους όρους, τις λεπτομέρειες, το πλαίσιο και τις εξασφαλίσεις της συμφωνίας.

    Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία με τον νέο επενδυτή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί αίτηση επικύρωσης από το δικαστήριο.

    Να σημειωθεί πως η εταιρεία των αδελφών Δομαζάκη, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών βαρύνεται με χρέη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, οι οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξεπερνούν τα 12,456 εκατ. ευρώ ενώ οι εμπορικές υποχρεώσεις με ημερομηνία 31 Αυγούστου ανέρχονταν στο ποσό των 26,187 εκατ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η εκταμίεση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, με στόχο την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας που έχει ουσιαστικά σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων πρώτων υλών.

    Η απουσία της εταιρείας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους, και ειδικότερα σε Νίκα και Υφαντή να αυξήσουν κατακόρυφα τα μερίδια αγοράς τους.



    ΣΧΟΛΙΑ