• Business

    Creta Farms: «Όλα έτοιμα» για την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Δημήτρης Βιντζηλαίος, επικεφαλής Impala Invest


    Σήμερα ή το αργότερο τα επόμενα δυο 24ώρα αναμένεται -εκτός απροόπτου- η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms.

    Πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Βιντζηλαίο σημειώνουν πως δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες και ότι «όλα είναι έτοιμα» για να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στον υποψήφιο επενδυτή και τις πιστώτριες τράπεζες ενώ συνεχίζουν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάληξη του εγχειρήματος διάσωσης της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας.

    Οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως τα πράγματα θα εξελιχθούν γρήγορα από εδώ και πέρα, με την κατάθεσης του αιτήματος εξυγίανσης της εταιρείας στο αρμόδιο δικαστήριο να μην αργεί ενώ θεωρούν δεδομένο ότι προηγουμένως θα έχει εξασφαλισθεί η έγκριση της συμφωνίας από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αφού οι τράπεζες έχουν αποκτήσει πλέον τον έλεγχο της, μέσα από την ενεχυρίαση των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου αναδείχθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου προτιμητέος επενδυτής για την Creta Farms, στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενήργησε η EY για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, προκειμένου την εξεύρεσή στρατηγικού επενδυτή. Έκτοτε έχει «τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι» και πλέον όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επισημοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

    Μάλιστα, ο υποψήφιος επενδυτής έχει προχωρήσει ήδη στη σύσταση της εταιρείας, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας (θα μεταφερθεί σε αυτή το ενεργητικό, και κάποιο μέρος του παθητικού). Πρόκειται για την Impala Hellas, η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ και μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest που ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

    Στο μεταξύ, σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί με τις πιστώτριες τράπεζες για την επέκταση του factoring στην Creta Farms, η οποία έχει ανακτήσει τον βηματισμό της, φθάνοντας σε ικανοποιητικά επίπεδα παραγωγής, ωστόσο τις τελευταίες δυο εβδομάδες η παραγωγή έχει υποχωρήσει στους 80 τόνους, κάτι που έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση της παραγωγής αποδίδεται στα αποθέματα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ