• Business

    Βακάκης (Jumbo): «Η χαρά που βλέπω γύρω μου στερείται λογικής» – Καμπανάκι για τις γεωπολιτικές κρίσεις

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Jumbo


    «Σήμερα ζούμε σε συνθήκες ύφεσης. Δεν ξέρω από που αντλεί η κοινωνία τόση αισιοδοξία. Δεν το βλέπω αυτό. Και οι κινήσεις μας πρέπει να προϊδεάζουν για τα μελλούμενα και όχι να τον παραπλανούν ότι τα πράγματα πάνε καλά» επεσήμανε ο επικεφαλής της Jumbo Απόστολος Βακάκης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

    «Ανησυχώ από αυτή τη χαρά που βλέπω γύρω μου. Δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο χαρούμενοι γιατί δεν έχει διορθωθεί τίποτα γύρω μας. Ο πόλεμος τρέχει και άλλα ζητήματα υπάρχουν. Πώς γίνεται να μην ανησυχώ;  Στερείται λογικής αυτή η χαρά», επεσήμανε.

    Η διοίκηση της εταιρείας διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 8%-10% των πωλήσεων, οι οποίες έγιναν με συντηρητικές προβλέψεις αλλά πλέον είναι ρεαλιστικές, όπως είπε ο κ. Βακάκης. Χτυπώντας παράλληλα καμπανάκι για τις επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κυρίως στη Μέση Ανατολή και τη διώρυγα του Σουέζ. Οι αναταραχές, η αύξηση των ναύλων, τα μεταφορικά, το πρόβλημα του Σουέζ δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγικότητα, όπως είπε.

    «Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτό που είχαμε δώσει ως πρόβλεψη ισχύει και θα επανέλθουμε τον Ιούνιο να δούμε πώς θα έχει εξελιχθεί η Μέση Ανατολή γιατί αυτό είναι που μας επηρεάζει περισσότερο» σημείωσε.

    «Χτυπάω καμπανάκι μη συνηθίσουμε φυσιολογικό τον πόλεμο και τις παρενέργειές του» τόνισε ο επικεφαλής της Jumbo προσθέτοντας ότι είτε μας αρέσει είτε όχι έχουν αντίκτυπο στο κόστος λειτουργίας. «Κανείς δεν τολμά να ποσοτικοποιήσει τις συνέπειες των κρίσεων» είπε ωστόσο η ίδια η ζωή θα το κάνει και τόνισε ότι αυτό φέρνει νέες πληθωριστικές πιέσεις λόγω της μεγάλης αρρυθμίας που παραμένει παρατεταμένη.

    «Η αδράνεια που διαμορφώνεται να θεωρείται φυσιολογικός ο τετραπλασιασμός των εξόδων μεταφοράς και με τάση ανόδου ότι δεν επηρεάζει τον πληθωρισμό. Αυτό είναι λάθος. Οι εταιρείες πρέπει να κάνουν στρατηγικές για την ισορροπία των αριθμών» τόνισε.

    Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της διώρυγας του Σουέζ τονίζοντας ότι «αν κάποιος φαντάζεται έναν κόσμο χωρίς τη διώρυγα του Σουέζ είναι ένας άλλος κόσμος. Αν αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά το πρόβλημα, θα υπάρχει ένα τεράστιο κόστος που θα το βρούμε μπροστά μας».

    Διαβάστε επίσης

    Jumbo: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 1ευρώ/μετοχή – Διατηρεί τις προοπτικές για το 2024

    Quest: Στα 303 εκατ. ευρώ οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

    Target: Ισχυρές απώλειες μετά τα απογοητευτικά κέρδη για το τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ