• Business

    Βακάκης (Jumbo): Γιατί επένδυσα στην Trade Estates (επιβεβαίωση mononews)

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo


    Τους λόγους που μπήκε η Jumbo στην Trade Estates του ομίλου Fourlis με την απόκτηση του 1,06% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως έγραψε ο Wiseman, αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας, Απόστολος Βακάκης, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

    Όπως είπε «δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Trade Estates», προσθέτοντας ότι αν βελτιωθούν οι συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν λόγο ύπαρξης τέτοιες εταιρείες. «Αν ομαλοποιηθούν τα επιτόκια, αυτές οι εταιρείες θα κερδίσουν ένα λόγο ύπαρξης. Θέλαμε, λοιπόν, να συνεργαστούμε με την  Trade Estates, για αυτό αποφασίσαμε να αποκτήσουμε 1% του μετοχικού τους κεφαλαίου», ανέφερε ο κ. Βακάκης.

    Όπως έγραψε χθες ο Wiseman η Jumbo επένδυσε σε μετοχές της Trade Estates του ομίλου Fourlis. Μέσω της θυγατρικής της Jumbo Trading LTD μετά την έκδοση και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Trade Estates απέκτησε συνολικά 1.277.693 μετοχές κατέχοντας το 1,06% της εισηγμένης.

    Το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών ήταν περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ, κεφάλαιο που έχει απομειωθεί σχεδόν στα 2,1 εκατ. ευρώ.

    Από την αποτίμηση των μετοχών στις  31 Δεκεμβρίου 2023 με την τιμή της μετοχής στα 1,76 ευρώ προέκυψε ζημιά  204.431 ευρώ.

    Σήμερα οι απώλειες -αν συνεχίζει να έχει το χαρτοφυλάκιό της η Jumbo Trading LTD το σύνολο των μετοχών- είναι στις 317.000 ευρώ, καθώς η τιμή έχει υποχωρήσει στο 1,672 ανά μετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Γιώργος Προκοπίου: Ενισχύει τον στόλο της Dynacom Tankers με δύο υπό κατασκευή VLCC

    Πολυτελή ρολόγια: Τολμηρά σχέδια, χρώμα και παιχνιδιάρικη διάθεση στις τοπ τάσεις του 2024

    TATOÏ Club: Οι θρυλικοί προπονητές Patrick Mouratoglou και Sven Groeneveld εμπνέουν τη νέα γενιά του παγκοσμίου τένις



    ΣΧΟΛΙΑ