• Business

    Ιντρακάτ: Η… συνταγή Εξάρχου για άλμα στην κεφαλαιοποίηση 180% σε ένα χρόνο!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξανδρος Εξάρχου

    Αλέξανδρος Εξάρχου, ο ισχυρός άνδρας της ΑΚΤΩΡ


    Το τρίτο μεγαλύτερο ανοδικό σερί με πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις πραγματοποιεί η μετοχή της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,12% 5,40 με τα δύο προηγούμενα να εντοπίζονται τον Μάιο (με 6) και τον Φεβρουάριο (με 8).

    Ο βασικός στόχος, σύμφωνα με τους αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία ήταν η διάσπαση της αντίστασης του 1,62 ευρώ.

    Άνοιξε ο δρόμος για τη διάσπαση των 2, και πλέον η μετοχή βρίσκεται σε νέα υψηλά για φέτος, στα 2,525 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση 405,3 εκατ. ευρώ.

    Αυτό, όταν πριν από ένα χρόνο, που η Ιντρακάτ είχε αξία στο χρηματιστηριακό ταμπλό 143 εκατ. ευρώ. Εξέλιξη που μεταφράζεται σε αύξηση 180%. Η νύχτα με τη μέρα…

    Οι συναλλαγές τις τελευταίες μέρες έχουν απογειωθεί.

    Πέρα από τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση που σηματοδότησε η οριστική αποχώρηση του άλλοτε μετόχου μειοψηφίας Δημήτρη Κούτρα, το ενδιαφέρον ακόμα και σε συνεδριάσεις, όπως η χθεσινή με χαμηλό τζίρο (77,47 εκατ. ευρώ όταν ο μέσος όρος είναι 110 εκατ. ευρώ στην αγορά), στην Ιντρακάτ, παρατηρεί κανείς ότι γίνονται πακέτα και αγορές.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές με ξένους αναλυτές, οι οποίοι έχουν αρχίσει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά.

    Και τέλος πάντων σε μία περίοδο που η Axia προβλέπει αύξηση κεφαλαιοποίησης της αγοράς 45% μετά την επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει από το πάρτι ο κατασκευαστικός όμιλος των 4,9 δισ. ευρώ ανεκτέλεστου υπολοίπου.

    Πάνω από 5 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή από τις 26 Ιουνίου και μετά με σχεδόν 17% κέρδη.

    Το όραμα των εφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη και του επιχειρηματία Αλέξανδρου Εξάρχου είναι να καταστεί η Intrakat ο απόλυτος και… φρέσκος παίκτης στην ελληνική κατασκευαστική αγορά.

    Η Ιντρακάτ λόγω εμπειρίας, αλλά και ως νέο brand θα έχει την επιδίωξη να είναι μέσα σε κάθε μεγάλο έργο και αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    Η, δε, απαξίωση του παρελθόντος μεταφράζεται στο break even φέτος ή ακόμα – σύμφωνα με τα τεχνικά μοντέλα επεξεργασίας των αναλυτών – σε οριακή κερδοφορία.

    Η Ιντρακάτ, άλλαξε πίστα σε μία αγορά και μία οικονομία που οδεύουν προς αναβάθμιση.

    Το Χ.Α. επιστρέφει στις ώριμες αγορές και η Ελλάδα ανακτά την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια σε ένα περιβάλλον πολιτικής ευστάθειας που δημιουργεί τις συνθήκες για συνεχόμενα βήματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τα μεγάλα οδικά έργα υποδομής που τρέχουν ή πρόκειται να τρέξουν.

    Το  Bloomberg έγραφε πριν από περίπου δύο εβδομάδες για το τεράστιο βήμα φυγής προς τα μπρος που συνιστά για την Ιντρακάτ η εξαγορά της Άκτωρ.

    Η στρατηγική αυτή κίνηση που έρχεται σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ επιτρέπει στον όμιλο που οραματίστηκε ο Αλέξανδρος Εξάρχου να εδραιώσει τη θέση του ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο από  project.

    Η εξαγορά της Άκτωρ σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Intrakat και την ακλόνητη έμφαση που δίνει σε στρατηγικές επενδύσεις και σε μια καθαρή κατεύθυνση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και θα εδραιώσει τη θέση του Ομίλου ως «market leader» στην Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια.

    Ο Όμιλος ανεβάζει στροφές προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συστήνοντας μια κοινοπραξία με την BRISA, μια επιφανή ευρωπαϊκή εταιρεία με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

    Ο Όμιλος θα συμμετάσχει με ποσοστό 49% στο σχήμα για την παραχώρηση της Αττική Οδού.

    Η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στην πόλη της Μυκόνου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της προσήλωσης της στη μεταμόρφωση ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία πρώτης γραμμής.

    Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το πολυτελές «Xenodoxeio Milos», ένα νέο 5στερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας.

    Η Intrakat Group προχωρά σε στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, που αναμένεται να είναι κομβικός μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων.

    Διαθέτοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1,8GW, αλλά και αποθήκευσης ενέργειας ύψους 0,7GW, ο Όμιλος θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες των παράκτιων αιολικών πάρκων συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία με αναγνωρισμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Οι 3 άξονες της στρατηγικής για την Intrakat – Ράλι για τη μετοχή

    Bloomberg: Ο Μητσοτάκης επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και η ελληνική κρίση περνάει στην ιστορία

    Tα μυστικά ραντεβού της Ellington στην Τράπεζα της Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ