• Business

    Bloomberg: Η Intrakat, δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη στην Ελλάδα με την εξαγορά της Άκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Ομίλου Intrakat με γαλάζιο πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα, κοιτάει τον φακό, έχοντας σταυρωμένα χέρια

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Ομίλου Intrakat


    Ο Όμιλος Intrakat, ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών, υποδομών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων, στις παραχωρήσεις και στη διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός με την εξαγορά της Άκτωρ.

    Αυτή η στρατηγική κίνηση ώθησε τον Όμιλο Intrakat να εδραιώσει τη θέση του ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στην Ελλάδα, με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο έργων που υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Με σταθερή δέσμευση στη στρατηγική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ο Όμιλος Intrakat έχει ήδη εδραιώσει μια ισχυρή παρουσία σε όλους τους τομείς που στοχεύει και έχει φιλόδοξα σχέδια για περαιτέρω επέκταση τα επόμενα χρόνια.

    Η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στη Μύκονο αποτελεί παράδειγμα της στρατηγικής του ομίλου στη μετατροπή ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία. Επιπλέον, από τις αρχές του 2022, η Intrakat έχει λειτουργήσει με επιτυχία το περίφημο «Ξενοδοχείο Μήλος», ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

    Κοιτάζοντας μπροστά, ο όμιλος ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, σχηματίζοντας κοινοπραξία 30% με τον όμιλο BRISA, μια εξέχουσα ευρωπαϊκή εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων.

    Αναγνωρίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, ο όμιλος Intrakat πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης και επενδυτική προτεραιότητα. Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ διαθέτει δυναμικότητα 1,8 GW και έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 0,7 GW. Ο όμιλος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει το δυναμικό της Ελλάδας για υπεράκτια αιολικά πάρκα, συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία που φημίζεται για την εμπειρία της σε παρόμοια εγχειρήματα.

    Πέρα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο όμιλος στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία του στον τομέα των ακινήτων και των τουριστικών υποδομών, εστιάζοντας στην ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων και οικιστικών μονάδων σε περιζήτητους προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα για τον Όμιλο Intrakat, εδραιώνοντας τη θέση μας ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητες και τη γεωγραφική μας εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας», δήλωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat.

    Η εξαγορά της Άκτωρ σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο για την ανάπτυξη του Ομίλου Intrakat. Η αταλάντευτη εστίασή του σε στρατηγικές επενδύσεις και σαφή κατεύθυνση, αναμένεται να οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και να εδραιώσει τον Όμιλο ως ηγέτη της αγοράς στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

    Η ανακοίνωση αυτή αναδεικνύει την ακλόνητη αφοσίωση του Ομίλου Intrakat στην επέκταση της παρουσίας του σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα εδραιώνει την ιδιότητά του ως σημαντικού παίκτη στην ελληνική αγορά κατασκευών και υποδομών.

    Εξυπηρετώντας επιχειρηματίες επενδυτές και όσους αναζητούν ευκαιρίες ανάπτυξης, ο Όμιλος Intrakat είναι έτοιμος να εκπληρώσει τη δέσμευσή του για στρατηγικές επενδύσεις, σαφή κατεύθυνση και εξαιρετικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς, εδραιώνοντας τη θέση του ως εξέχουσα δύναμη στον τομέα των κατασκευών και των υποδομών στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Καραμούζης – Λασκαρίδης – Brown: Αυτά είναι τα 72 ξενοδοχεία που επένδυσαν – Όλα τα ονόματα

    Παπακωνσταντίνου (Ideal): Επέκταση στη Μέση Ανατολή – Πάνω από €100 εκατ. το ανεκτέλεστο

    Ελλάκτωρ: Δόθηκε το πράσινο φως από τους μετόχους για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στην Intrakat

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

     Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ