• Business

    Ιντρακάτ: Γιατί μπαίνουν ξένοι θεσμικοί στη μετοχή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξανδρος Εξάρχου

    Αλέξανδρος Εξάρχου, ο ισχυρός άνδρας της ΑΚΤΩΡ


    Το turn around story της Ιντρακάτ αποτυπώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Ειδικά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν αλλάξει χέρια σχεδόν 2,5 εκατ. τεμάχια, που σημαίνει ότι στους κόλπους των επενδυτών, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έρχονται να προστεθούν και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

    Η Ιντρακάτ υπό την καθοδήγηση του έμπειρου και επίμονου Αλέξανδρου Εξάρχου μοιράζει μόνο χαμόγελα στους μετόχους της.

    Αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την εδραίωση της κατασκευαστικής σε έναν από τους ισχυρότερους πόλους του κλάδου στην Ελλάδα που εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

    Το οποίο περιλαμβάνει κατασκευές, ενέργεια, παραχωρήσεις.

    Εν ολίγοις, η Intrakat λόγω εμπειρίας, αλλά και ως νέο brand θέλει να είναι παντού μέσα.

    Σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θεμελιώνεται στη χώρα – και όχι μόνο – η Ιντρακάτ με τον Αλέξανδρο Εξάρχου στο τιμόνι διεκδικεί αυτό που το όραμα της νέας διοίκησης επιτάσσει.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο όμιλος που δημιουργεί η τριάδα των εφοπλιστών και του επιχειρηματία, ήδη «παίζει» στην αγορά με το μεγαλύτερο ανεκτέλεστο, άνω των 4 δισ. ευρώ και η απαξίωση του παρελθόντος μεταφράζεται στο  break even φέτος ή ακόμα – ακόμα, σύμφωνα με τα τεχνικά μοντέλα επεξεργασίας των αναλυτών σε οριακή κερδοφορία.

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    Η Ιντρακάτ, άλλαξε πίστα σε μία αγορά και μία οικονομία που οδεύουν προς αναβάθμιση.

    Το Χ.Α. επιστρέφει στις ώριμες αγορές και η Ελλάδα ανακτά την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια σε ένα περιβάλλον πολιτικής ευστάθειας που δημιουργεί τις συνθήκες για συνεχόμενα βήματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τα μεγάλα οδικά έργα υποδομής που τρέχουν ή πρόκειται να τρέξουν.

    Το Bloomberg έγραφε πριν από περίπου δύο εβδομάδες για το τεράστιο βήμα φυγής προς τα μπρος που συνιστά για την Ιντρακάτ η εξαγορά της Άκτωρ.

    Η στρατηγική αυτή κίνηση που έρχεται σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ επιτρέπει στον όμιλο που οραματίστηκε ο Αλέξανδρος Εξάρχου να εδραιώσει τη θέση του ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο από  projects.

    Η εξαγορά της Άκτωρ σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Intrakat και την ακλόνητη έμφαση που δίνει σε στρατηγικές επενδύσεις και σε μια καθαρή κατεύθυνση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και θα εδραιώσει τη θέση του Ομίλου ως «market leader» στην Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια.

    Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και τρεις συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο στη μετοχή αλλάζουν χέρια πάνω από 810 χιλιάδες κομμάτια, ενώ η μετοχή γράφει νέο υψηλό 10 μηνών!

    Η κεφαλαιοποίηση έχει εκτοξευθεί κοντά στα 335 εκατ., ευρώ και η μετοχή σημειώνει άνοδο σχεδόν 44% από την αρχή της χρονιάς.

    Για όσους, δε, μπήκαν στο 1,17 στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γράφουν απόδοση που αγγίζει 80%, ενώ και οι μέτοχοι με τη σειρά τους βλέπουν ότι η επένδυση του τελευταίου χρόνου αρχίζει να περνά σε θετικό πρόσημο.

    Η δουλειά, όπως αναφέρουν στελέχη που βιώνουν τους ρυθμούς του κ. Εξάρχου, δεν τελειώνει ποτέ!

    Μεταξύ άλλων, στα επόμενα σχέδια του, ο Όμιλος ανεβάζει στροφές προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία προσφορών για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συστήνοντας μια κοινοπραξία με την BRISA, μια επιφανή ευρωπαϊκή εταιρεία με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

    Η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στην πόλη της Μυκόνου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της προσήλωσης της στη μεταμόρφωση ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία πρώτης γραμμής.

    Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το πολυτελές «Xenodoxeio Milos», ένα νέο 5στερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας.

    Η Intrakat Group προχωρά σε στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, που αναμένεται να είναι κομβικός μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων.

    Διαθέτοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1,8 GW αλλά και αποθήκευσης ενέργειας ύψους 0,7 GW, ο Όμιλος θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες των παράκτιων αιολικών πάρκων συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία με αναγνωρισμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα.

    Αυτά είναι μόνο μερικά από τα  project που τρέχει η νέα διοίκηση πριν καν κλείσει ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε…

    Διαβάστε επίσης

    Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία σηματοδοτεί η εξαγορά του Άκτωρα

    Πώς μοιράστηκε το έργο των 12 εκατ. ευρώ για την προστασία δεδομένων

    Alibaba: Αιφνίδια αλλαγή του CEO μετά από οκτώ χρόνια – Τι σχεδιάζει η εταιρεία των 240 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ