• Business

    Folli Follie: Η επόμενη μέρα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας Εξυγίανσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Με την παρουσία της ειδικής εντολοδόχου Βασιλικής Τσιατά, η οποία ψήφισε αντί των μετόχων που είχαν καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου, η Συμφωνία Εξυγίανσης της Folli Follie εγκρίθηκε τελικά χθες, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη μέρα της εταιρείας.

    Το «μπλόκο» που -έστω και προσωρινά- έβαζε στη διαδικασία η πλευρά των βασικών μετόχων, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, ξεπεράστηκε τελικά κατά τη χθεσινή διαδικασία. Η κ. Τσιατά η οποία διορίστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντ΄ αυτών καθώς και άλλων μετόχων που κατείχαν συνολικό ποσοστό 63,77% της Folli Follie.

    Τι έγινε στη Γενική Συνέλευση

    Σε αντίθεση με προηγούμενες συνελεύσεις της Folli Follie, η χθεσινή διαδικασία ήταν εξαιρετικά σύντομη, χωρίς αντιπαραθέσεις και εντάσεις που υπήρχαν σε προηγούμενες, καθώς δεν συμμετείχε, δια των αντιπροσώπων της, η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 80%, μετά τη σύντομη εισήγηση του επικεφαλής της Folli Follie, Γιώργου Σάμιου, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συμφωνία εξυγίανσης είναι συμφέρουσα για τους μετόχους της εταιρείας ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

    «Από τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αναμόρφωση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας -και ήδη από την παράδοση του πορίσματος της Alvarez and Marshal – κατέστη προφανές ότι ο δανεισμός της Εταιρείας ήταν υπέρμετρος και ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τις πραγματικές ταμειακές ροές της Εταιρείας και του Ομίλου» τόνισε ο κ. Σάμιος.

    Καταλήγοντας και εισηγούμενος εκ μέρους του ΔΣ την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης σημείωσε: «Καθίσταται προφανές ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης φέρνει σε προφανώς καλύτερη θέση τους μετόχους της Εταιρείας, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε η συμμετοχή των σημερινών μετόχων να αποκτήσει αξία, σε αντίθεση με το σενάριο της πτώχευσης, το οποίο οδηγεί στην πλήρη και οριστική απαξίωση της μετοχικής ιδιότητας».

    Η έγκριση της συμφωνίας

    Στη συνέχεια, η ειδική εντολοδόχος Βασιλική Τσιατά η οποία παραβρέθηκε για τη συγκεκριμένη έκτακτη συνέλευση,  ψήφισε, όπως προβλεπόταν, αντί των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, της εταιρείας Lamelia, δύο εταιρειών στις βρετανικές παρθένες νήσους, δύο εταιρειών στο Λουξεμβούργο καθώς και της JP Morgan Securities, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία.

    Κατόπιν, η συμφωνία εγκρίθηκε σε ποσοστό 100% και αμέσως μετά ο κ. Σάμιος έκανε λόγο για «πανηγυρική ένδειξη της στήριξής των μετόχων στη συμφωνία εξυγίανσης και στον δρόμο της λογικής».

    Πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Σάμιος αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της εταιρείας από λειτουργικής πλευράς. «Έχουμε διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» οι οποίες υποστήριζαν (ή εύχονταν), από όταν αναλάβαμε τις ευθύνες του Ομίλου, ότι δεν θα τα καταφέρουμε…» τόνισε ο επικεφαλής της Folli Follie.

    Το επόμενο βήμα

    Η εταιρεία πλέον αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης του πτωχευτικού δικαστηρίου για την τροποποιημένη – όπως το ίδιο είχε ζητήσει – συμφωνία εξυγίανσης.

    Ο κ. Σάμιος σημείωσε μεταξύ άλλων πως το πτωχευτικό δικαστήριο έχει ήδη κρίνει ότι πληρούνται όλοι οι όροι της εξυγίανσης καθώς και ότι το σχέδιο εξυγίανσης είναι επωφελές για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Έκρινε, ωστόσο, ότι απαιτείτο η τροποποίηση ορισμένων από τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης που άπτονταν των ποινικών δεσμεύσεων.

    Η εταιρεία προχώρησε στην τροποποίηση της συμφωνίας μαζί με τους ομολογιούχους πιστωτές και πλέον μετά και  τη συζήτησή της στις 20 Οκτωβρίου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε η Folli Follie να προχωρήσει στην επόμενη μέρα.

    Ο κ. Σάμιος επεσήμανε τέλος, ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας συνδράμει ενεργά και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης της Folli Follie, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των κατηγορουμένων στην δικογραφία που ήδη παραπέμπεται σε εκδίκαση, ενώ ήδη έχει υποβάλει τρεις επιπλέον μηνύσεις για περιπτώσεις κακουργηματικής απάτης και απιστίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η Συμφωνία Εξυγίανσης

    Folli Follie: Πώς ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο εξυγίανσης – Οι εκκρεμότητες και η Γενική Συνέλευση της Τρίτης



    ΣΧΟΛΙΑ