• Business

    Folli Follie: Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η Συμφωνία Εξυγίανσης

    Folli Follie: Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η Συμφωνία Εξυγίανσης

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης η Γενική Συνέλευση της Folli Follie, με ποσοστό 100%.

    Η συμφωνία εξυγίανσης υπερψηφίστηκε, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους μετόχους της εταιρείας καθώς η ειδική εντολοδόχος-η οποία διορίστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών- δικηγόρος Βασιλική Τσιατά, άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων που δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία σε προηγούμενη Γενική συνέλευση και συνολικά εκπροσωπούσαν το 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    «Ευχαριστούμε τους μετόχους γι’ αυτή την πραγματικά πανηγυρική ένδειξη της στήριξής τους στην συμφωνία εξυγίανσης και στον δρόμο της λογικής θα έλεγα καθώς και την κα. Τσιατά για την συμμετοχή της στην σημερινή γενική συνέλευση, η οποία αποτελεί ένα σημείο καμπής στην πορεία μας προς την εξυγίανση» σημείωσε ο πρόεδορς και διευθύνων σύμβουλός της διοίκησης της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος.

    Σάμιος: Η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης φέρνει σε προφανώς καλύτερη θέση τους μετόχους

    Νωρίτερα ο κ. Σάμιος κατά την εισήγηση του, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Συμφωνία Εξυγίανσης είναι η συμφέρουσα και για τους μετόχους της Εταιρείας.

    Αναλυτικά σημείωσε ότι από τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αναμόρφωση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας – και ήδη από την παράδοση του πορίσματος της Alvarez and Marshal – κατέστη προφανές ότι ο δανεισμός της Εταιρείας ήταν υπέρμετρος και ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από τις πραγματικές ταμειακές ροές της Εταιρείας και του Ομίλου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εξωτερικής χρηματοδότησης, κατέστησε απαραίτητη την αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας μέσω της ένταξής της στην διαδικασία εξυγίανσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση».

    Επεσήμανε πως «σε περίπτωση μη ευόδωσης της εξυγίανσης και πτώχευσης της Εταιρείας, η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών και, ως εκ τούτου, οι μέτοχοι δεν θα λάβουν μέρος στο προϊόν της εκκαθάρισης».

    Μέσω της εφαρμογής της Συμφωνίας Εξυγίανσης,  όπως τόνισε ο κ. Σάμιος η Εταιρεία απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, δηλαδή η νέα εταιρεία που θα είναι ο φορέας λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η Εταιρεία θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία μάλιστα η Εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή ποσού 150.000 Ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ ετών, μετά το οποίο η Εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

    Επομένως, τόνισε ο κ. Σάμιος, καθίσταται προφανές ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας Εξυγίανσης φέρνει σε προφανώς καλύτερη θέση τους μετόχους της Εταιρείας, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε η συμμετοχή των σημερινών μετόχων να αποκτήσει αξία, σε αντίθεση με το σενάριο της πτώχευσης, το οποίο οδηγεί στην πλήρη και οριστική απαξίωση της μετοχικής ιδιότητας.

    Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου

    Πλέον μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας, η διοίκηση της Folli Follie αναμένει πλέον την οριστική απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση επικύρωσή της.
    Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας, παρεμβάσεις έκαναν δια των αντιπροσώπων τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και η QQuant, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.
    Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.



    ΣΧΟΛΙΑ