• Business

    Folli Follie: Πώς ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο εξυγίανσης – Οι εκκρεμότητες και η Γενική Συνέλευση της Τρίτης

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ο δρόμος για τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie ανοίγει μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Παρασκευή να κάνει δεκτό το αίτημα της διοίκησης της εταιρείας για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου.

    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διόρισε ειδική εντολοδόχο τη δικηγόρο Βασιλική Τσιατά, η οποία όπως προβλέπεται, (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του Ν. 3588/2007) στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όποτε αυτή οριστεί, με θέμα την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης, θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης και εκπροσωπούν συνολικά 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    Καθοριστικό βήμα για ξεπεραστεί το εμπόδιο των Κουτσολιούτσων

    Με τον τρόπο αυτό η Folli Follie επιχειρεί να ξεπεράσει το «εμπόδιο» από την πλευρά των προφυλακισμένων Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσιολιούτσου οι οποίοι, δια των αντιπροσώπων τους, είχαν καταψηφίσει στη γενική συνέλευση των μετόχων της 22ας Μαρτίου 2021 τη συμφωνία εξυγίανσης, καθώς αθροιστικά κατέχουν ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

    Η οικογένεια Κουτσολιούτσου άλλωστε είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» τη διαδικασία και στην τελευταία Γενική Συνέλευση της εταιρείας με θέμα μεταξύ άλλων την έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2019. Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

    Η τροποποιημένη συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

    Όσον αφορά στις εκκρεμότητες που απομένουν σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης, αναμένεται πλέον, απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο στις αρχές Ιουνίου είχε ζητήσει από την πλευρά της νέας διοίκησης τροποποιήσεις στο σχέδιο που αφορούσαν κυρίως στο ζήτημα την άρση των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας.

    Η διοίκηση της Folli Follie κατέθεσε στις 9 Σεπτεμβρίου τη Συμφωνία όπως τροποποιήθηκε μαζί με τα συμβαλλόμενα μέρη, βάσει των υποδείξεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και πλέον αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε στη συνέχεια και έπειτα από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης της πολύπαθης Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Δημοσιεύθηκε η δικαστική απόφαση για την εξυγίανση της Folli Follie – «Ναι» υπό όρους στη συμφωνία εξυγίανσης



    ΣΧΟΛΙΑ