• Business

    ΔΕΗ: Στα 500 εκατ. αυξάνεται το ομόλογο-Συγκεντρώθηκαν πάνω από 2 δισ. ευρώ – σχεδόν 6 φορές η κάλυψη

    Big Deal για το ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι και 1,8 δισ. το τίμημα

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Με αύξηση της συνολικής ονομαστικής αξίας του ομολόγου της ΔΕΗ στα 500 εκατ. ευρώ, συνεχίζονται οι προσφορές για το «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ +0,23%.

    Όπως αναφέρει το Reuters,το κουπόνι του ομολόγου  κινείται στην περιοχή του 3,5%-3,75%. Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό καλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr σχεδόν 6 φορές (350Χ6) και το ομόλογο συγκέντρωσε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

    Το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 13:30 (ώρα Ελλάδας).

    Υπενθυμίζεται πως η ΔEH ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προβεί σε έκδοση και προσφορά ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας €350 εκατομμυρίων, χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με ρήτρα αειφορίας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2028, με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά.

    Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς. Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της Προσφοράς ούτε και το προαναφερθέν ύψος αυτής. Η ΔEH σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Αlpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες με Ρήτρα Αειφορίας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου 2021.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΗ: Μεγάλο ενδιαφέρον για το ομόλογο- Κρατά οπτική ίνα και τηλεπικοινωνίες



    ΣΧΟΛΙΑ