• Business

    CVC – Vivartia: H DG Comp «άνοιξε τον δρόμο» στο μέγα deal – Τα επόμενα βήματα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Στην τελική φάση έχει εισέλθει η ολοκλήρωση του σημαντικότερου deal των τελευταίων χρόνων στην ελληνική αγορά τροφίμων.

    Πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν πως η συμφωνία εξαγοράς του ομίλου Vivartia από την CVC Capital Partners έλαβε το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DG Comp) χωρίς προϋποθέσεις ή άλλους είδους αιρέσεις, επισημαίνοντας πως είναι θέμα χρόνου το τυπικό «κλείσιμο» του deal.

    Όπως λένε απομένει η πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Vivartia που συγκλήθηκε για τις αρχές Απριλίου, όπου θα διευθετηθούν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα είναι η νέα εποχή της Vivartia. Εποχή που προμηνύεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, δεδομένου του βεληνεκούς και των φιλοδοξιών του νέου επενδυτή. Η CVC όπως όλα δείχνουν θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει και στην αγορά των τροφίμων, την οποία φαίνεται να «πιστεύει πολύ» λόγω και της δυναμικής που αποκτούν τα ελληνικά τρόφιμα στις διεθνείς αγορές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται με μεθοδικό τρόπο η ενδυνάμωση των θυγατρικών της Vivartia (μεταξύ των οποίων η Δέλτα, η Μπάρμπα Στάθης και τα Goody’s – Everest) ενώ παράλληλα δρομολογούνται και εξαγορές που θα ενισχύσουν τη «δύναμη πυρός». Όπως αυτή που κυοφορείται με την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγετική ομάδα της CVC έχει καταλήξει στον άνθρωποι που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας, ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία και έχει καταθέσει τα «διαπιστευτήρια» στη διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας στο επιχειρηματικό στίβο σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

    Η επικείμενη είσοδος του κολοσσιαίου fund στον όμιλο Vivartia έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και ειδικά στους άμεσους ανταγωνιστές, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία τις κινήσεις του νέου επενδυτή που διαθέτει άπλετα κεφάλαια και κυρίως τη βούληση να μεγιστοποιήσει την αξία της επένδυσής του.

    Μπαράζ εξαγορών

    Το CVC συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα επενδυτικά fund του κόσμου με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ. Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου υπέβαλλε δεσμευτική προσφορά στην MIG για την εξαγορά της Vivartia. Μετά από περίπου δυο μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων εξασφάλισε το «πράσινο φως» από την διοίκηση της MIG, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά τροφίμων.

    Αθροιστικά, η συνολική αξία για την εξαγορά του 92% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia υπερέβη τα 600 εκατ. ευρώ, αφού το CVC πέρα από το ποσό των 161,1 εκατ. ευρώ που θα καταβάλλει ως τίμημα μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα αναλάβει και το σύνολο του δανεισμού της εταιρείας που ανέρχεται σε περίπου 425 εκατ. ευρώ. Εκτός από την Vivartia, το CVC στην ελληνική αγορά έχει επενδύσει στον χώρο της Υγείας, (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ), στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Διαβάστε επίσης:

    MIG: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για την πώληση της Vivartia στο CVC

    CVC – Vivartia: Πότε ολοκληρώνεται το mega-deal και γιατί «τρομάζει» ο ανταγωνισμός

    Εθνική Τράπεζα: Εν αναμονή της έγκρισης του ΤΧΣ για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ