• Business

    MIG: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για την πώληση της Vivartia στο CVC

    CVC Capital Partners: Κατέθεσε προσφορά για το 49% της νέας μονάδας επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia

    Αλεξ Φωτακίδης (CVC Capital)


    Το «πράσινο φως» για την πώληση της Vivartia στο CVC άναψε πριν από λίγο η ΓΣ της MIG, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα deal στον χώρο των τροφίμων.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, επετεύχθη η συμφωνία και για την αναδιάρθρωση του υπόλοιπου δανεισμού της MIG με ευνοϊκούς όρους.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μέχρι τα τέλη Mαρτίου αναμένεται και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την συμφωνία.

    Το CVC, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα επενδυτικά fund σε παγκόσμιο επίπεδο με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ ξεκίνησε συζητήσεις με την MIG για την εξαγορά της Vivartia στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, υποβάλλοντας δεσμευτική προσφορά. Μετά από περίπου δυο μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων κατάφερε να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από την διοίκηση της MIG (μητρικός όμιλος της Vivartia), σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά τροφίμων.

    Αθροιστικά, η συνολική αξία για την εξαγορά του 92% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia υπερέβη τα 600 εκατ. ευρώ, αφού το CVC πέρα από το ποσό των 161,1 εκατ. ευρώ που θα καταβάλλει ως τίμημα μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα αναλάβει και το σύνολο του δανεισμού της εταιρείας που ανέρχεται σε περίπου 425 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ