• Business

    Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    tanker ναυτιλία δεξαμενόπλοια ναυλαγορά


    Ανάμεικτες ήταν οι τάσεις της αγοράς στις τιμές των ναύλων στα πλοία υγρού φορτίου την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές, τα αυξημένα επίπεδα κινητικότητας οδήγησαν σε περιορισμό του διαθέσιμου τονάζ και τις τιμές των ναύλων στις περισσότερες διαδρομές να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

    Από την άλλη όμως παρατηρήθηκε και υψηλός ανταγωνισμός από πλοία τύπου suezmax, που όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, αν συνεχιστεί μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση στα VLCC.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε άνοδο 23% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 32,917 ημερησίως.

    Έλλη Πατέρα
    Έλλη Πατέρα

    SUEZMAXES 

    Αυξημένη ζήτηση παρατηρήθηκε στις περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας με την κινητικότητα όμως να παραμένει περιορισμένη καθώς η όποια δραστηριότητα υπήρξε ήταν επικεντρωμένη σε ταξίδια προς την Ασία.

    Παρόλα αυτά, οι τιμές των ναύλων παρέμειναν στάσιμες στις διαδρομές εντός Μεσογείου και από Μαύρη Θάλασσα προς Μεσόγειο σε WS70 και WS80 αντίστοιχα.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων κινήθηκε ανοδικά κατά 3% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 12,083 ημερησίως.

    AFRAMAXES 

    Στις περιοχές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας η εβδομάδα έκλεισε με ενισχυμένη δραστηριότητα που είχε ως αποτέλεσμα την σχετική βελτίωση στην εικόνα της αγοράς με την διαδρομή Baltic-UKC να παραμένει σταθερή WS100.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 15% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 13,475 ημερησίως.  

    LR/MR 

    Η αγορά των LR2 και LR1 στην Ασία την εβδομάδα που πέρασε παρουσίασε σημάδια βελτίωσης με την τιμή στην διαδρομή Gulf-Japan και για τους δυο τύπους πλοίων να ενισχύεται σε WS112.5 και WS82.5 αντίστοιχα.

    Παρόλα αυτά, στην αγορά των MR οι τιμές των ναύλων στην Ασία κινήθηκαν πτωτικά με την τιμή στην διαδρομή από Σιγκαπούρη προς ανατολική Αυστραλία να υποχωρεί σε WS187.5.

    Στον Ατλαντικό οι τιμές στα MR ενισχύθηκαν οριακά με την διαδρομή UKC-USAC να ανεβαίνει σε WS137.5 ενώ η τιμή στην διαδρομή USG-UKC υποχώρησε WS10 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε WS85.

    Ο καθαρός μέσος όρος ημερησίων εσόδων στα MR παρουσία σε πτώση 10% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 8,657 ημερησίως. 

    Dirty products 

    Ακόμη μια ήσυχη εβδομάδα στις περιοχές της Μεσογείου και Βορείου Θάλασσας με ένα μεγάλο αριθμό πλοίων να αναμένεται σύντομα στις περιοχές αυτές με αποτέλεσμα η αγορά να παρουσιάσει σημάδια επιβράδυνσης. Οι τιμές στις διαδρομές Med-USGulf και UKC-USGulfκινήθηκαν πτωτικά σε WS145.

    Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασε η αγορά και στην περιοχή της Καραϊβικής με την τιμή στην διαδρομή Caribs-USGulfνα υποχωρεί από WS177.5 σε WS140.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 20% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 14,276 ημερησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Μυστήριο με τη νέα του επένδυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

     



    ΣΧΟΛΙΑ