• Business

    Ξεχάστε το Bitcoin: Οι κερδοσκόποι αγοράζουν JUPITER (+5.561%), Sushi, Cardano, Enjin, Fantom


    Την ώρα που στις παγκόσμιες πλατφόρμες διαπραγματεύονται τουλάχιστον 3.300 κρυπτονομίσματα, οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν το Bitcoin και το Ethereum.

    Ωστόσο υπάρχουν και άλλα κρυπτονομίσματα τα οποία ξεχωρίζουν και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο ή σε ένα μήνα έχουν «δώσει» τρελά κέρδη. Οι κερδοσκοπικές φούσκες στο απόγειό τους ή  επενδυτικές ευκαιρίες;

    Τρανό παράδειγμα των απίθανων αποδόσεων είναι το Cardano, το 3ο σε κεφαλαιοποίηση crypto.

    Αυτή την ώρα έχει κεφαλαιοποίηση 40 δισ. ευρώ με το Ethereum στα 184 δισ. ευρώ και το Bitcoin στα 963 δισ. ευρώ.

    H γαλαξιακή πορεία του Cardano (ADA) ξεκίνησε στην ουσία στις αρχές του 2021 με την τιμή του στα 0,021 ευρώ.

    Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,03 ευρώ ενώ στην αγορά κυκλοφορούν 31,9 δισ.  cardano.

    Το ανώτερο που μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία είναι τα 45 δισ. Cardano.

    Όπως και στο Bitcoin αυτή την στιγμή είναι σε κυκλοφορία 18,6 εκατομμύρια ενώ το όριο του είναι τα 21 εκατ. Bitcoin.

    Δυο άλλα νομίσματα που έχουν πλασαριστεί δυνατά είναι το  Sushi Token (shusi) και το Enjin coin (ENJ) .

    Το sushi πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στα 0,41 ευρώ και σήμερα στα 15,46 ευρώ με market cap τα 2,4 δισ. ευρώ.

    Επίσης το ENJIN μέσα σε μια εβδομάδα έχει  διπλασιάσει την αξία του από τα 0,36 ευρώ στα 0,85 ευρώ.

    Το πιο “δυνατό” από όλα είναι το JUPITER.

    Προ ολίγων ημερών διαπραγματεύονταν στα 0,00027 ευρώ και τώρα στα 0,0166.

    Στην αγορά κυκλοφορούν 127 εκατ. JUP ενώ το ανώτατο όριο τους είναι το 1 δισ. JUP. Η κεφαλαιοποίηση του αγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ.

    Επίσης το Fantom σε 38 ημέρες έχει σημειώσει ράλι 3.400%.

    Το Fantom με κωδικό FTM έχει τιμή 0,52 δολάρια και συνολική αποτίμηση 1,5 δισεκ. δολάρια… ωστόσο μόλις 38 ημέρες νωρίτερα είχε τιμή 0,025 δολάρια.

    Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων Fantom (FTM) συνέχισε το εντυπωσιακό ράλι κατά 50% και την 1η Μαρτίου 2021, παρά την προσωρινή διακοπή του δικτύου για επτά ώρες.

    Το Fantom εμφανίστηκε μεταξύ των 100 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων στην κατάταξη κεφαλαιοποίησης της αγοράς τον Ιανουάριο – τελικά σημείωσε αύξηση 5.000% από τα χαμηλά μηνών που κορυφώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2021.

    Από τότε, η κίνηση του κρυπτονομίσματος υποχώρησε, αλλά η αξία του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι 3.400% υψηλότερη από ό, τι την 1η Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, αποκλείστηκε έστω και για λίγο στις 25 Φεβρουαρίου.

    Το Fantom είναι ένα blockchain όπου 39 κόμβοι επικύρωσης επιβλέπουν το σύστημα.

    «Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 3.04 μ.μ. UTC, το Fantom Opera mainnet διέκοψε νέες επιβεβαιώσεις μπλοκ, οι οποίες οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας.

    Η βασική ομάδα προγραμματιστών έδρασαν αμέσως και συνέχισαν με επιτυχία το δίκτυο εντός 7 ωρών»

    Η πρόσφατη άνοδος του Fantom οφείλεται στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στον τομέα της διαλειτουργικότητας και της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

    Το έργο ενσωματώθηκε πρόσφατα στο Multichain – ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που γεφυρώνει διαφορετικά blockchain όπως το Ethereum και το Binance Smart Chain και επιτρέπει την ανταλλαγή χωρίς μεσάζοντα.

    Τι είναι το Fantom (FTM);

    Το Fantom είναι ένα είδος κρυπτονομίσματος, μια πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων (DAG) που παρέχει υπηρεσίες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) σε προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τον δικό τους αλγόριθμο

    Το Fantom στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με πλατφόρμες έξυπνων συμβάσεων, συγκεκριμένα την ταχύτητα συναλλαγής, την οποία οι προγραμματιστές λένε ότι έχουν μειωθεί σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

    Το Fantom Foundation, το οποίο επιβλέπει την προσφορά προϊόντων Fantom, δημιουργήθηκε αρχικά το 2018, με την κυκλοφορία του OPERA, του mainnet της Fantom, τον Δεκέμβριο του 2019.

    Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Fantom;

    Το Ίδρυμα Fantom ιδρύθηκε από τον επιστήμονα υπολογιστών της Νότιας Κορέας Δρ Ahn Byung Ik.

    Επί του παρόντος, ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας είναι ο Michael Kong.

    Η ομάδα πίσω από το Fantom έχει εκτεταμένη εμπειρία κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης blockchain

    Τι κάνει το Fantom μοναδικό; Η Fantom επιχειρεί να χρησιμοποιήσει έναν νέο μηχανισμό με βάση το μηδέν για να διευκολύνει το DeFi και τις συναφείς υπηρεσίες βάσει έξυπνων συμβάσεων.

    Το Fantom ταιριάζει με το Ethereum, το έργο απευθύνεται σε προγραμματιστές που θέλουν να αναπτύξουν αποκεντρωμένες λύσεις.

    Ολοι επενδύουν στο Bitcoin

    Αυτή την εβδομάδα ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Ο Dan Loeb, διαχειριστής του hedge fund Third Point LLC, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το συγκεκριμένο θέμα μέσω twitter. «Έχω κάνει μια βαθιά βουτιά στα κρυπτονομίσματα τελευταία», είπε. «Είναι μια πραγματική δοκιμασία το να είμαστε ανοιχτοί σε νέες και αμφιλεγόμενες ιδέες».

    Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι ακριβώς καινούργια, αλλά τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin έχουν αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης διαμάχης. Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin υποχώρησε κατά 20%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το selloff του περασμένου Μαρτίου, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 58.000 δολάρια.

    Ο Bill Gates, ο οποίος είναι επίσης δισεκατομμυριούχος, πρόσφατα προειδοποίησε τους επενδυτές λιανικής που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Elon Musk – του πλουσιότερου οπαδού των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- επενδύοντας στο ψηφιακό νόμισμα, να είναι προσεκτικοί.

    Ο Loeb έκανε τα σχόλια του ως απάντηση  σε μια ανάρτηση ενός blog με τίτλο «NFTs and Thousand True Fans» του Chris Dixon, συνεργάτη της εταιρείας venture capital Andreessen Horowitz. Στην ανάρτηση του o Dixon, επεξηγεί τον ρόλο που θα έχουν τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens στους ψηφιακούς δημιουργούς.

    Τα NFTs ή non-fungible tokens έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι για τους περισσότερους θνητούς αποτελούν ένα γρίφο. Πρόκειται για tokens που αντιπροσωπεύουν οποιοδήποτε μοναδικό περιουσιακό στοιχείο όπως μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, έργα τέχνης και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα. O Dixon υποστηρίζει ότι τα NFTs θα διευκολύνουν τους δημιουργούς, όπως οι καλλιτέχνες, να κερδίζουν χρήματα στο Διαδίκτυο, χωρίς μεσάζοντες.

    Στο μεταξύ, τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να εισέρχονται ακόμη και στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Η Citigroup αναφέρθηκε στο Bitcoin επισημαίνοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και να αποτελέσει «το νόμισμα επιλογής για το διεθνές εμπόριο» τα επόμενα χρόνια. Το Bitcoin βρέθηκε τη Δευτέρα λίγο πάνω από τα 49.000 δολάρια.

    Από την άλλη πλευρά, ανώτερη αξιωματικός επιβολής του νόμου της Νέας Υόρκης, εξέδωσε μια καυστική δήλωση και προειδοποίησε τους καταναλωτές για «κερδοσκοπικές φυσαλίδες» και κατάχρηση από εγκληματίες. «Τα κρυπτονομίσματα είναι υψηλού κινδύνου, ασταθείς επενδύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές απώλειες τόσο γρήγορα όσο τα κέρδη που αποφέρουν», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Letitia James τη Δευτέρα.

    Από την πλευρά του, ο Loeb – επικεφαλής της Third Point LLC – αναφέρθηκε στους Steve Jobs και F. Scott Fitzgerald, και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει υγιής σκεπτικισμός και μεγαλύτερη πληροφόρηση: κατ ‘ουσίαν, το να κρατά κάποιος στο μυαλό του δύο αντικρουόμενες ιδέες ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη «ανώτερης νοημοσύνης».

    Και έκλεισε το σχόλιο του με ένα αισιόδοξο τόνο για τα κρυπτονομίσματα:

    «Μια άλλη σύγκρουση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η ιδέα ότι η είσοδος στο πάρτι των κρυπτονομισμάτων με καθυστέρηση, αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποιον στη θέση του κορόιδου σε ένα τραπέζι πόκερ υψηλών στοιχημάτων, καθώς θα μπορούσε να υπάρχει η σκέψη ότι είναι ακόμη οι πρώτες ημέρες σε κάτι που μόλις τώρα υιοθετείται και θα γίνει maistream»,  υποστήριξε.



    ΣΧΟΛΙΑ