• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bill Gates vs Elon Musk: Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν πρέπει να αγοράσετε Bitcoin

    • Bloomberg
    gates & musk


    Αν δεν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, δεν θα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin. Αυτό είναι το μήνυμα του Bill Gates, του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου παγκοσμίως.

    Με ένα ράλι πάνω από 400% το προηγούμενο έτος, το Bitcoin γίνεται ολοένα και περισσότερο mainstream, και όλοι, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων επενδυτών και υπευθύνων χάραξης πολιτικής, μιλούν γι ‘αυτό. Η Tesla του Elon Musk επένδυσε πρόσφατα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο κρυπτονόμισμα και είπε ότι θα το δεχτεί ως μέσο πληρωμών.

    Για τον Gates, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγοράσουν οι επενδυτές λιανικής – και επιπλέον είναι βλαβερό για το περιβάλλον καθώς η εξόρυξη των νομισμάτων απαιτεί πολλή ενέργεια.

    «Ο Elon έχει πολλά χρήματα και είναι πολύ προχωρημένος, οπότε δεν ανησυχώ αν τα Bitcoin του θα ανέβουν ή θα υποχωρήσουν, τυχαία», δήλωσε ο Gates σε συνέντευξή του στην Emily Chang της τηλεόρασης του Bloomberg. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτές τις μανίες ενώ μπορεί να μην έχουν τόσα πολλά χρήματα. Η γενική μου άποψη είναι ότι αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Elon, πιθανότατα θα πρέπει να προσέχετε”.

    Ο Musk, ο οποίος σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index έχει περιουσία ύψους 189,6 δισ. δολαρίων, είναι φανατικός υποστηρικτής του Bitcoin – τόσο ώστε να επηρεάζει την τιμή του ψηφιακού νομίσματος. Αυτό το μήνα είχε σημειώσει άνοδο 76% μετά την επένδυση της Tesla σε αυτό, πριν σημειώσει βουτιά 13% μετά το tweet του  Musk που υποστήριζε ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων “είναι πολύ υψηλές”.

    Η διαμάχη αναφορικά με το Bitcoin δεν είναι καινούργια. Ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν αξία και δεν παράγουν τίποτα.

    Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, δήλωσε σε συνέντευξη της στην New York Times νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι το Bitcoin είναι ένας «εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών».

    Αλλά καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να δέχονται τα Bitcoin στις συναλλαγές του- όπως έχουν πράξει πρόσφατα η PayPal Holdings, η Visa και η MasterCard – το ψηφιακό νόμισμα έχει αποκτήσει ευρύτερη αποδοχή.

    Καθώς οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μελετούν πώς να ψηφιοποιήσουν τα δικά τους βασικά νομίσματα και εταιρείες όπως η Fidelity Investments συστήνουν funds επιτρέποντας στους επενδυτές να προσθέσουν κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκια τους, η συζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα αναμένεται να συνεχιστεί για πολύ καιρό.

    Οι δηλώσεις του Elon Musk για το Bitcoin του στοίχισαν 15,2 δισ. σε μία ημέρα

    Tesla: Πιο πολλά κερδίζει από το bitcoin παρά από την πώληση αυτοκινήτων

    Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ