• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    ABN Amro: Θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 15% – Τα νέα σχέδια

    • Bloomberg

    Robert Swaak, CEO ABN Amro


    Η ABN Amro Bank NV σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 15% σε διάστημα τεσσάρων ετών, καθώς θα αποχωρήσει από αρκετές υπηρεσίες της επενδυτικής τραπεζικής.

    Η ολλανδική τράπεζα στοχεύει στην εξασφάλιση 700 εκατ. ευρώ (840 εκατομμύρια δολάρια) νέων αποταμιεύσεων έως το 2024, με τις περισσότερες από τις περικοπές των θέσεων εργασίας να ξεκινούν το 2022, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Swaak κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών τη Δευτέρα. Η ABN Amro απασχολεί περίπου 19.000 υπαλλήλους.

    Η τράπεζα κατέγραψε απώλειες στο πρώτο εξάμηνο μετά από την αποχώρηση ορισμένων εταιρικών πελατών, ωστόσο επέστρεψε στα κέρδη κατά το τρίτο τρίμηνο. Τον Αύγουστο, ο Swaak ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει το 1/3 των εταιρικών δραστηριοτήτων ώστε να ευθυγραμμιστεί με το συνολικό προφίλ κινδύνου της τράπεζας.

    Ενώ η τράπεζα έμεινε πιστή στην πολιτική της να πληρώνει τουλάχιστον το 50% των κερδών σε μερίσματα, είπε ότι η αμοιβή των μετόχων πάνω από αυτό το ποσό θα γίνει τώρα μέσω επαναγοράς μετοχών και όχι με πληρωμές σε μετρητά που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

    Η ABN Amro δήλωσε ότι στοχεύει να έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% έως το 2024 και 10% μακροπρόθεσμα, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξομάλυνση των επιτοκίων. Αυτή είναι μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο του 10% έως 13%, χωρίς περιοριστικά μέτρα.

     

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ