• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μπορεί να οδηγήσουν σε «έξοδο» περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα διεθνή χρηματιστήρια έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

    Οι επενδυτές με τοποθετήσεις σε πολλές κατηγορίες assets ενδέχεται να χρειαστεί να μεταφέρουν κεφάλαια από μετοχές σε ομόλογα, μετά τις ισχυρές επιδόσεις που σημείωσαν τα χρηματιστήρια αυτόν τον μήνα, υποστηρίζουν σε report τους αναλυτές της JPMorgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου. Στην ανάλυση τους περιλαμβάνουν εξισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια, πχ χαρτοφυλάκια τύπου 60/40, αμερικανικά συνταξιοδοτικά προγράμματα καθορισμένων παροχών, καθώς και ορισμένους μεγάλους επενδυτές όπως η Norges Bank, η οποία διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας και το ιαπωνικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα GPIF, ανέφεραν οι αναλυτές.

    «Προβλέπουμε ότι η αναδιάρθρωση αμοιβαίων κεφαλαίων με τοποθετήσεις σε ομόλογα και μετοχές θα καταστήσει κάπως ευάλωτα τα χρηματιστήρια βραχυπρόθεσμα», σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan, εξηγώντας ότι τα εν λόγω αμοιβαία αποτελούν μία αγορά ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και πρέπει να πουλήσουν μετοχές αξίας περίπου 160 δισ. δολαρίων διεθνώς, προκειμένου να επανέλθουν στην κατανομή στόχο του 60:40 είτε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου είτε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το αργότερο.

    Εάν το ράλι των χρηματιστηρίων συνεχιστεί τον Δεκέμβριο, θα μπορούσαν να σημειωθούν επιπλέον πωλήσεις μετοχών 150 δισ. δολαρίων στο τέλος του μήνα, από συνταξιοδοτικά ταμεία που συνηθίζουν να αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους στο τέλος κάθε τριμήνου, πρόσθεσαν.

    Global stocks have outperformed bond returns quarter-to-date

    Ο δείκτης MSCI για τις παγκόσμιες μετοχές σημείωσε ρεκόρ στις 16 Νοεμβρίου. Έχει καταγράψει κέρδη άνω του 10% αυτό το μήνα με αφορμή τις θετικές ενδείξεις για την ανάπτυξη των εμβολίων για την Covid-19, και καθώς οι ανησυχίες για τις εκλογές στις ΗΠΑ άρχισαν να υποχωρούν. Ο δείκτης Bloomberg Barclays Global-Aggregate Total Return σημείωσε άνοδο περίπου 1,5%.

    JP Morgan: Ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Eurobank για τα ΝPEs – Αναβαθμίζει σε overweight την μετοχή

    JPMorgan: Γιατί οι επενδυτές προτιμούν τα μετρητά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ