• Big Story

    Το ΤΧΣ ανεβάζει το κασέ για να βρει στελέχη. Στις 270.000 ευρώ ο μισθός

    αγορές

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Nέα προσπάθεια να βρει διευθύνοντα σύμβουλο κάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με δέλεαρ αυτή τη φορά υψηλότερες αποδοχές. Οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς αφού δεν βρέθηκε σοβαρός υποψήφιος για τη θέση ώστε πλέον οι ετήσιες αποδοχές που προσφέρονται θα κυμαίνονται από 180 ως 270 χιλιάδες ευρώ ενώ το πλαφόν ήταν προηγουμένως στις 220 χιλιάδες ευρώ.

    Η νέα προκήρυξη έχει καταληκτική ημερομηνία τις 10 Μαρτίου και η Επιτροπή Επιλογής, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένως κριτική για τους χειρισμούς της στο θέμα της εκλογής CEO στο Ταμείο με τη θέση να χηρεύει από το καλοκαίρι και την αποπομπή του Άρη Ξενόφου.

    Πρόκειται για τη μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη ενώ όσο αφορά στη διάρκεια της θητείας η πρόσκληση αναφέρει ότι ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί σε αντικατάσταση του Άρη Ξενόφου του οποίου η θητεία έληγε στις 30 Ιουνίου 2017, και μπορεί να ανανεωθεί ως τις 30 Ιουνίου 2020.

    Το ύψος των αποδοχών και τα benefits που συνοδεύουν τη θέση, ή μάλλον η έλλειψή τους, είχαν αποθαρρύνει τον Βασίλη Κατσικιώτη υψηλόβαθμο στέλεχος διεθνών τραπεζών να αρνηθεί το διορισμό του, όπως και ο επιλαχών Γ. Μιχαηλίδης.

    Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:

    -Εκπαίδευση: Πτυχίο πανεπιστημίου, ιδανικά σε Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά ή Διοίκηση Επιχειρήσεων.

    -Γλώσσες: Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν.

    -Γνωστικό Αντικείμενο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με πολυετή επαγγελματική εμπειρία με αποδεδειγμένο, επιτυχημένο ιστορικό στον χρηματοοικονομικό τομέα, ευρύτητα επιχειρηματικού πνεύματος, επιτυχημένο ιστορικό ως Διευθύνων Σύμβουλος ή υψηλόβαθμο στέλεχος («C-Suite executive») σε αντίστοιχη χρηματοοικονομική εταιρεία ή οργανισμό. Εμπειρία και έκθεση σε διεθνές περιβάλλον και εμπειρία σε ελεγκτικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα, θα θεωρηθούν πλεονέκτημα.

    -Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ιστορικό επιτυχημένων επιχειρηματικών αποφάσεων και να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία βέλτιστων πρακτικών, ιστορικό και συμμετοχή σε πολύπλευρες και σύνθετες καταστάσεις με έντονους και πιεστικούς ρυθμούς εργασίας, να διαθέτουν εμπειρία σε πολύπλοκες επιχειρηματικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών αναδιαρθρώσεων και διοικητικών βελτιώσεων, καθώς και εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων και ενδιαφερόντων των επενδυτών. Άριστες διοικητικές ικανότητες, υψηλές διαπραγματευτικές δεξιότητες και αδιαμφισβήτητο επιχειρηματικό ήθος θεωρούνται απαραίτητα.

    -Επιβεβαιωμένη ανεξαρτησία από οργανισμούς, συστημικές τράπεζες, κυβερνήσεις και δανειολήπτες είναι προαπαιτούμενο. Προηγούμενη εμπειρία σε οργανισμό γνωστό για την άψογη ηθική και ακεραιότητά του, άνω του μέσου όρου ιστορικό επιτυχιών και κουλτούρας που έχει προσελκύσει, αξιοποιήσει και διατηρήσει κορυφαία στελέχη, θα θεωρηθεί σημαντικό επιπλέον προσόν.

    -Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον όρο της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως αυτοί περιγράφονται στα άρθρα 4 και 16β του Ν.3864/2010. Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό θα υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλληνες τραπεζίτες εν δράσει: Κρίσιμα ραντεβού για επενδύσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: H. Κυριακίδης. Έχει εταιρία αξίας 90 εκατ. και ένα Volvo με χαλασμένες ταχύτητες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσουχτερό κρύο, παγετός και χιόνια – Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν



    ΣΧΟΛΙΑ