• AUTO

    F1 Μονακό: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στα ελεύθερα!


    Ο Μονεγάσκος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα στους δρόμους της γειτονιάς του σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:12.6.

    Ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari ήταν ταχύτερος όλων με διαφορά ελάχιστη και στις δυο περιόδους. Η πίστα εξελίχθηκε σημαντικά από τη μια περίοδο στην άλλη με τους χρόνους να κατεβαίνουν σχεδόν 2 sec. Η μέρα ήταν πολύ ζεστή στο Πριγκιπάτο με τη θερμοκρασία στον αέρα να ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου και στο οδόστρωμα τους 54 βαθμούς Κελσίου.

    O Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη McLaren είχε τη στιγμή του στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Χτύπησε τις μπαριέρες στην στροφή της πισίνας. Νωρίτερα οι μηχανικοί του δούλευαν στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ο Αυστραλός δεν χτύπησε από την έξοδο.

    Κατάμεστες από κόσμο οι κερκίδες στο Μονακό

    H Pirelli έχει φέρει σ’ αυτή την πίστα τις πιο μαλακές γόμες της και είναι εντυπωσιακό ότι σήμερα ομάδες και οδηγοί δούλεψαν και με τις τρεις γόμες. Όπως είναι λογικό επικεντρώθηκαν στη μεσαία γόμα C4 που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα. Ο Λεκλέρκ που δεν έχει κερδίσει ποτέ εντός έδρας, φάνηκε να νιώθει καλά με το μονοθέσιο, παραταύτα δεν ήταν ικανοποιημένος: «Νομίζω ότι πρέπει να πάμε πιο καλά αύριο είμαι σίγουρος πως όλοι θα βελτιωθούν. Το μονοθέσιο είναι καλό σε ρυθμό αγώνα, η αρχική αίσθηση είναι καλή ελπίζω να βελτιωθούμε αύριο».

    Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν, τόνισε: «Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα να δούμε πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιο. Χρειάζομαι καλύτερη ισορροπία για να είμαι πιο επιθετικός. Νιώθεις το επιπλέον βάρος των μονοθεσίων είναι λίγο πιο αργά, χοροπηδούν και είναι πιο άκαμπτα. Είναι λίγο θέμα η ορατότητα, αλλά ούτως ή άλλως απαιτεί ηρωισμό η οδήγηση εδώ».

     

    Ο Χάμιλτον είχε επίσης θέματα με το σετάρισμα του μονοθεσίου του και διαμαρτύρονταν πολύ για τις ανομοιομορφίες του οδοστρώματος. Οι οποίες προφανώς χειροτερεύουν την τάση της Mercedes να αναπηδά. Ο Βρετανός που έχει κερδίσει τρεις φορές στο Πριγκιπάτο ήταν απαισιόδοξος για τη συνέχεια, προβλέποντας μάχη με τις McLaren για την 10αδα.

    Οι διαφορές απόδοσης ανάμεσα στις τρεις γόμες ήταν μικρές σήμερα όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό γράφημα της Pirelli.

    Οι ταχύτεροι χρόνοι ανά γόμα ήταν:

     

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Για σαφάρι ο Λεμπ!

    To ρολόι των οδηγών της Alfa Romeo F1!

    F1 Μονακό: Ρουλέτα 18 ιντσών!



    ΣΧΟΛΙΑ