• AUTO

    Ευρεία συνεργασία Aramco – Aston Martin!

    Aramco – Aston Martin


    Η Aston Martin και η Aramco ανακοίνωσαν μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης στα οχήματα.

    Οι δυο εταιρείες θέλουν να κατασκευάσουν θερμικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης, οι οποίοι θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα. Στόχος είναι στην κατασκευή τους να χρησιμοποιούνται και μη μεταλλικά υλικά. Εκτός από την κοινή έρευνα και ανάπτυξη, η συνεργασία περιλαμβάνει τη βασική χορηγία της ομάδας F1 που πλέον θα ονομάζεται Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team και άδεια χρήσης του ονόματος σε καύσιμα και λιπαντικά Aramco.

    Η συνεργασία αυτή είναι το 3ο βήμα της Aramco στη F1. Πρώτον εμφανίστηκε το 2019 ως παγκόσμιος στρατηγικός χορηγός της Formula 1 μετά είχαμε πέρυσι στη Τζέντα το πρώτο GP Σαουδικής Αραβίας και τώρα έρχεται η συνεργασία με την Aston Martin του Καναδού Lawrence Stroll. H F1 είναι το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με πάνω από 1,9 δις θεατές σε όλο τον κόσμο.

    Η Formula 1 έχει θέσει ως στόχο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιώσιμα καύσιμα έως το 2025. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών αποδοτικών καυσίμων για συμβατικά αυτοκίνητα και σε πιο αποδοτικές υβριδικές μηχανές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Ο Lawrence Stroll, Πρόεδρος της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, δήλωσε: «Είμαστε στο άθλημα για να νικήσουμε, γι’ αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω έναν συνεργάτη του κύρους της Aramco. Εκτιμώ πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1».

    Ο Mohammed Al Qahtani, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Aramco, δήλωσε: «Η συνεργασία αντανακλά τις προσπάθειες της Aramco να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία μεταφορών. Φιλοδοξία μας είναι να προμηθεύουμε καύσιμα και λιπαντικά υψηλής ποιότητας την αυτοκινητοβιομηχανία και η σύνδεσή μας με την ομάδα της Aston Martin θα συμβάλει στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας. Είναι μια συμμαχία που αξιοποιεί την κοινή μας δέσμευση για μηχανολογική αρτιότητα και καινοτομία. Ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει νικηφόρα αποτελέσματα τόσο εντός όσο και εκτός πίστας».

    Διαβάστε επίσης:

    Aston Martin: Ένεση ρευστότητας από τη ζήτηση για το μοντέλο Valkyrie, αξίας 3 εκατ. δολαρίων

    To αυτοκίνητο του Ιταλού προέδρου!

    ΕΕ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των οικολογικών αυτοκινήτων το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ