• AUTO

    To αυτοκίνητο του Ιταλού προέδρου!


    Η Lancia Flaminia, ηγήθηκε για δέκατη φορά στην ιστορία της πομπής για την ορκωμοσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

    Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Προεδρική Lancia Flaminia, αποτελεί έναν πρεσβευτή του Ιταλικού πνεύματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 1961, η Προεδρική Lancia Flaminia αποτελεί το επίσημο αυτοκίνητο της Ιταλικής Δημοκρατίας. Εκτός του ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την ορκωμοσία των δέκα τελευταίων προέδρων (δύο εκ των οποίων υπηρέτησαν δύο θητείες), έχει φιλοξενήσει και κορυφαίες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο John F. Kennedy. Χτες Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, η Προεδρική Lancia Flaminia συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella -ο οποίος εκλέχθηκε για δεύτερη θητεία- από το Montecitorio όπου ορκίστηκε στην Προεδρική κατοικία του Palazzo del Quirinale.

    Η Lancia Flaminia παρουσιάστηκε το 1957 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ως ο αντικαταστάτης της εξαιρετικά επιτυχημένες Aurelia και εφοδιαζόταν με ένα V6 κινητήρα 2,5 λίτρων. Η επιτυχία της Flaminia οδήγησε στη δημιουργία αρκετών ειδικών εκδόσεων, μία εκ των οποίων κατασκευάστηκε από τον Pinin Farina το 1961 και έμεινε στην ιστορία με την κωδική ονομασία «335», αριθμός που υποδεικνύει το μήκος του μεταξονίου του αυτοκινήτου σε εκατοστά. Η ανοικτή έκδοση του μοντέλου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο Gronchi για την άφιξη του στο Palazzo del Quirinale. Συνολικά τέσσερις Προεδρικές Flaminia κατασκευάστηκαν και στις οποίες δόθηκαν τα ονόματα από τα θρυλικά άλογα της Scuderie del Quirinale: Belfiore, Belmonte, Belvedere και Belsito.

    Όλα τα αυτοκίνητα (4) ήταν βαμμένα στο βαθύ μπλε χρώμα “midnight blue” και διέθεταν μαύρο δερμάτινο σαλόνι Connolly και ενδοεπικοινωνία μεταξύ του οδηγού και των συνολικά πέντε επιβατών που μπορούσε να φιλοξενήσει η Προεδρική Flaminia. Το 2001 τα Belfiore και Belvedere ανακατασκευάστηκαν και από τότε βρίσκονται και πάλι στην υπηρεσία της Προεδρίας, ενώ το Belsito φιλοξενείται στο Ιστορικό Μουσείο Στρατιωτικών Οχημάτων της Ρώμης και το Belmonte στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλεκτρικές Bentley!

    To εργοστάσιο της VW στο Zwickau παράγει πλέον μόνο ηλεκτρικά!



    ΣΧΟΛΙΑ