• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Aston Martin: Ένεση ρευστότητας από τη ζήτηση για το μοντέλο Valkyrie, αξίας 3 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Lawrence Stroll


    Η κυκλοφορία του υπεραυτοκίνητου Valkyrie αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την Aston Martin Lagonda Global Holdings αναμένεται να δώσει ώθηση στην κατασκευάστρια εταιρεία, βοηθώντας την να προχωρήσει την αναδιάρθρωση της.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διασώθηκε από τον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll πέρυσι, σχεδιάζει να παραδώσει «διψήφιο νούμερο» οχημάτων Valkyries το τρέχον τρίμηνο, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της, Tobias Moers.

    Το sold out αυτοκίνητο ακολουθεί τα βήματα του SUV DBX της Aston, αξίας 180.000 δολαρίων, για το οποίο εκδηλώθηκε επίσης μεγάλη ζήτηση, βοηθώντας την εταιρεία να σημειώσει λειτουργικά κέρδη κατά το τρέχον τρίμηνο.

    «Η παραγωγή του Valkyrie είναι σαν να συναρμολογείς ένα μονοθέσιο της Formula 1 σε μια γραμμή συναρμολόγησης», είπε ο Moers σε συνέντευξη. «Είναι το πιο περίπλοκο αυτοκίνητο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου να συναρμολογείται».

    Η Aston βρίσκεται στη μέση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει μια ζωτικής σημασίας ένεση ρευστότητας σε συνδυασμό με την εκκαθάριση των υψηλών αποθεμάτων των αντιπροσώπων.

    Και τα 150 κουπέ μοντέλα της Valkyrie είναι sold out και η αυτοκινητοβιομηχανία αποφασίζει τώρα για την κατανομή των 85 Spider ανοιχτής οροφής, αφού οι πελάτες που ήθελαν να αγοράσουν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διπλάσιοι.

    Η πολυπλοκότητα στην κατασκευή του αυτοκινήτου σημαίνει ότι μπορεί να παράγει μόνο 3 την εβδομάδα, είπε ο Moers.

    Οικονομικά αποτελέσματα

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κυμάνθηκαν σε 23,5 εκατ. στερλίνες (32,1 εκατ. δολάρια) κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, δήλωσε η εταιρεία, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 18,4 εκατ. στερλίνες.

    Η μετοχή της Aston σημείωσε άνοδο έως και 3,6% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

    Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc Reveal Valhalla Hybrid Supercar
    Lawrence Stroll

    «Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα σταθερό τρίμηνο και ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων για ολόκληρο το έτος», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Citigroup, Gabriel Adler και Uzair Alam.

    Ο Stroll ώθησε τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να αποκτήσει στενότερους δεσμούς με τη Mercedes-Benz της Daimler AG, η οποία σύμφωνα με την Aston θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αυξημένης ηλεκτροκίνησης, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να τηρήσουν τους αυστηρότερους κανόνες εκπομπών και τις προγραμματισμένες απαγορεύσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης.

    Όλα τα μοντέλα θα έχουν είτε υβριδική είτε πλήρως ηλεκτρική επιλογή μέχρι το 2025 περίπου, και τα αυτοκίνητα που θα τροφοδοτούνται αμιγώς με μπαταρία  θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

    Η Aston Martin έχει επηρεαστεί από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις εφοδιασμού στην αυτοκινητοβιομηχανία, αν και ο Moers είπε ότι λόγω των μικρότερων ποσοτήτων, η παραγωγή της δεν έχει διακοπεί. Τα αποθέματα των αντιπροσώπων έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδά τους, οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εξήγησε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ