• Σχόλιο Αγοράς

    Tα discounts καθηλώνουν το Χ.Α., εντολές αγορών στην Εθνική

    Wall Street


    Οι ευρωπαϊκές αγορές στο συν. Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί σε επίπεδα ρεκόρ, στο 1,29%, όπως έγραψε νωρίτερα το mononews.gr. Αλλά, το Χ.Α., πλήρως αποκομμένο από τον διεθνή περίγυρο, στέλνει με την πορεία του αρνητικά μηνύματα και βεβαίως ρίχνει την ψυχολογία των συναλλασσόμενων.

    Επίσης, η ρευστότητα δεσμεύεται για να τοποθετηθούν οι επενδυτές στις ομολογιακές εκδόσεις, όπως συνέβη πριν από τρεις μέρες στον ΟΤΕ και την ερχόμενη Τρίτη (εκτός απροόπτου) θα συμβεί στα ΕΛΠΕ.

    Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με την αγορά, συνήθως λαμβάνουν χώρα όταν το Χρηματιστήριο έχει βρει τον δρόμο του και όχι σε φάση ανάταξης. Δηλαδή πρώτα εδραιώνεται η αντίδραση και στη συνέχεια τα επί μέρους για την άντληση της ρευστότητας.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, οι 870 μονάδες άντεξαν, όπως φάνηκε, δύο μέρες.

    Πλέον η αγορά κάνει πράξεις στα όρια των 870 μονάδων με τις συναλλαγές στα 58 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 εκατ. υρώ, αποτελούν πακέτα. Στην ΕΤΕ έχουν γίνει τρία πακέτα, 1 εκατ. το πρώτο και 660 χιλιάδων το δεύτερο και 500 χιλιάδων τεμαχίων το τρίτο, μεταξύ 2,68 -2,70 ευρώ, όταν η τιμή στο ταμπλό προσεγγίζει τα 2,77 ευρώ.

    Ουσιαστικά, το αν η αγορά κρατιέται σήμερα στις παρυφές των 870 μονάδων είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης της Εθνικής, έπειτα από την αύξηση της τιμής στόχου από την  JP Morgan.

    Αντίδραση βγαίνει και στην Eurobank, στα 0,85 ευρώ, και νωχελικά στη ΔΕΗ, στα 2,90 ευρώ.

    Νέα βουτιά για την Lamda, που υποχωρεί με 223 χιλιάδες τεμάχια, στα 7,62 ευρώ. Έγραψε χαμηλό μέσα στη μέρα κοντά στα 7,53 ευρώ. Οι ρευστοποιήσεις συνδέονται με την αποκομιδή ρευστότητας ενόψει αύξησης κεφαλαίου.

    Η Αλουμύλ συνεχίζει ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο πάνω από 6%, ενώ η Φόρθνετ ενισχύεται άνω του 13%. Το αυτό και για τον Βαράγκη που σημειώνει άνοδο 18,4%, λόγω αναδιάρθρωσης, αλλά δεν υποστηρίζεται από όγκους, αφού έχουν γίνει μόλις 2.000 τεμάχια. Σημειωτέον ότι κέρδη πάνω από 6% σημειώνει η Άβαξ και με συναλλαγές μεγαλύτερες των 50 χιλιάδων τεμαχίων.

    Μεγάλο ξεφόρτωμα στην Σάτο που υποχωρεί πάνω από 19,5% με 206 χιλιάδες τεμάχια.

    Περιορισμός των αρχικών απωλειών στην Ελλάκτωρ, που διαπραγματεύεται στο 1,92 ευρώ και 440 χιλιάδες τεμάχια όγκο.



    ΣΧΟΛΙΑ