ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς έχασαν δισεκατομμύρια μέσα σε λίγες ώρες Μασκ, Ντελ, Χουάνγκ, Έλισον – Πάνω από $1 τρισ. εξαϋλώθηκαν από τις Magnificent 7
Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.574,14 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,43%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 37,15 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,18%.
Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Metlen (-2,57%), του ΟΛΠ (-2,52%), της CrediaBank (-2,13%) και της Τιτάν (-1,99%).
Ανοδικά κινούνται 8 μετοχές, 83 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ (+2,29%) και Τζιρακιάν (+0,94%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος (-14,66%) και CPI (-6,95%).
Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές
Πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο του χθεσινού «sell off» στην Wall Street με επίκεντρο τις μετοχές της τεχνολογίας, που είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» πάνω από 2,5 τρισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία.
Ειδικότερα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με σημαντικές απώλειες τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ακολουθώντας το κύμα ρευστοποιήσεων που έπληξε τις τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street και στις ασιατικές αγορές.
Οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η νίκη των Δημοκρατικών στις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές στην ανάπτυξη του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης.
Στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ο δείκτης του χρηματιστηρίου στο Παρίσι υποχώρησε κατά 1,37%, ενώ στο Λονδίνο οι απώλειες έφτασαν το 1,47%. Στη Φρανκφούρτη η πτώση διαμορφώθηκε στο 1,68%, ενώ το Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 1,24%.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Αρνητικό άνοιγμα μετά το τεχνολογικό κραχ άνω του 1% – Στο κόκκινο όλοι οι δείκτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεοδωρικάκος: Αλλάζει μετά από 190 χρόνια το πλαίσιο για τις εμπορευματικές μεταφορές – Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ στα logistics
- Νέες απειλές για βόμβες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Σήμα κινδύνου σε Κοπεγχάγη και Πράγα
- Στην ΚΑΕ Άρης το Αλεξάνδρειο για 49 χρόνια – Επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ και ποσοστό 30% στα ΕΑΚΘ
- Binance: Πως οι χάκερ απέσπασαν $2,5 δισ. από μια συναλλαγή των $15
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.