• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επανέρχονται οι τράπεζες – Γιατί «πήρε φωτιά» ο Μυτιληναίος

    Χρηματιστήριο


    Έκθεση της Euroxx ανεβάζει τον Μυτιληναίο στα 19,5 ευρώ και «παίρνει φωτιά» η μετοχή ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04 που ενισχύεται πάνω από 3%, μετά και την αναβάθμιση των προοπτικών της εισηγμένης από τον οίκο Fitch και την επιβεβαίωση από S&P.

    Ταυτόχρονα εντολές αγορών βγαίνουν σε Eurobank και Alpha που καταγράφουν άνοδο πάνω από 3%, ενώ σε θετικό έδαφος γύρισε και η Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,09, με τον Γενικό Δείκτη να «πατάει» και πάλι τις 880 μονάδες.

    Νωρίτερα πέρασε πακέτο 85.000 τεμαχίων στον ΟΤΕ.

    Μετά τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 2,5 μηνών που σημειώθηκε χθες, σήμερα στην αγορά επικρατούν πιο ψύχραιμες σκέψεις, με τη μετοχή της Πειραιώς να έχει «απομονωθεί» και πάλι, καταγράφοντας ένα ακόμη limit down, στα 2,34 ευρώ.

    Η αγορά τελεί εν αναμονή του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών της Τράπεζας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανοίξει αύριο.

    Οι πωλήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί στα επίπεδα μεταξύ 1,10-1,20 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα από τα τρέχοντα.

    Περιορισμένου εύρους πιέσεις σε Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 και ΓΕΚ Τέρνα, καθώς αναμένονται: α) η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ την Πέμπτη και β) η περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής του Γιώργου Περιστέρη στη ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 κατά την αποχώρηση των Ολλανδών της Reggeborgh.

    Τέλος, η αγορά εστιάζει σε δύο ακόμη μετοχές, τη ΔΕΗ και τη Motor Oil, που σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς ανακοινώνουν την τελική εικόνα των αποτελεσμάτων τους για το 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Οι δύο «διαβολοβδομάδες» που κρίνουν την τάση στο ταμπλό

    Euroxx: Στα €19,5 η τιμή στόχος για Μυτιληναίο – Iσχυρός καταλύτης η πιθανή ένταξη στον MSCI 

    Διπλή «ετυμηγορία» για τη Mytilineos από Fitch και S&P: Τι έφερε την αναβάθμιση

    Ποια είναι τα 4 blue chips που θα τσεκάρει η Morgan Stanley σε δύο τυχαίες συνεδριάσεις μέχρι τις 29/4



    ΣΧΟΛΙΑ