• Μετοχές

    ΙΝΛΟΤ: Τι συμβαίνει με τη διαπραγμάτευση της μετοχής

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας,

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Ιντραλότ


    Παρασκήνιο γύρω από την διαπραγμάτευση της μετοχής της Ιντραλότ (ΙΝΛΟΤ).

    Η επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου δεν είχε ενημέρωση της εταιρικής πράξης, δηλαδή της εισόδου των νέων μετοχών, δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα.

    Λίγο αργότερα βγήκαν ανακοινώσεις και από το Χρηματιστήριο και από την εταιρεία ότι η εισαγωγή των μετοχών θα γίνει μία μέρα αργότερα δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου αντί 7 Νοεμβρίου και την ίδια μέρα θα γίνει η έξοδος από την Επιτήρηση.

    Στην ανακοίνωση της επιτροπής εισαγωγών του Χ.Α. αναφερόταν: H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, κατόπιν της σημερινής ανάκλησης του από 6.11.2023 προσωρινού σημειώματος του Ειρηνοδικείου Αθηνών κατά της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ενέκρινε την έναρξη διαπραγμάτευσης των 232.758.621 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.» (ISIN: GRS343313003), σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, η οποία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μέτοχος που κατείχε 2.500-3.000 μετοχές της Intralot και δεν άσκησε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα πέτυχε την αναστολή της εισαγωγής των μετοχών.

    Η νομική υπηρεσία της ΕΧΑΕ πήγε από αρκετά νωρίς σήμερα στο Ειρηνοδικείο και κατάφερε να πάρει ανάκληση της απόφασης και τελικά να μην καθυστερήσει περαιτέρω η εισαγωγή των μετοχών.

    Αν δεν είχε κινηθεί εγκαίρως, ίσως να περιμέναμε ακόμη αρκετές μέρες μέχρι να εισαχθούν οι μετοχές για λόγο που δε θα έπρεπε καν να συζητηθεί.

    Την ώρα που γίνεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί το χρηματιστηριακό προϊόν της χώρας, την ώρα που ετοιμάζονται διαθέσεις μετοχών των συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ, κάποιος μέτοχος καταφέρνει με τις ευλογίες δικαστηρίου να δημιουργήσει ερωτήματα για την αγορά.

    Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι και η είσοδος της Trade Estates θα καθυστερήσει δύο μέρες, εξέλιξη που μπορεί επίσης να δημιούργησε πρόσθετα ερωτήματα σε συνδυασμό με την υπόθεση της Intralot, αλλά πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν πως δε συνδέονται οι δύο περιπτώσεις.

    Πάντως, το mononews.gr από το περασμένο Σάββατο είχε ενημερώσει ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής και η έξοδος από την επιτήρηση θα γίνει στις 8/11.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιντραλότ: Τα επόμενα βήματα και η ημερομηνία ορόσημο της 7ης Νοεμβρίου

    Εθνική: Πώς βλέπουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οι Deutsche Bank, ΑΧΙΑ, Optima Bank

    KKR: Πτώση 6,5% στα κέρδη, στα 526 δισ. δολάρια το υπό διαχείριση ενεργητικό

    Watches of Switzerland: Άλμα 15% στη μετοχή μετά την πρόβλεψη για $3,6 δισ. έσοδα μέχρι το 2028



    ΣΧΟΛΙΑ