• Business

    Watches of Switzerland: Άλμα 15% στη μετοχή μετά την πρόβλεψη για $3,6 δισ. έσοδα μέχρι το 2028

    • NewsRoom
    ROLEX

    Ρολόι Rolex


    Η αγορά των πολυτελών ρολογιών είναι πολύ πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Watches of Switzerland, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης πολυτελών ρολογιών Rolex, Piguet και Cartier στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι πωλήσεις ύψους 467 εκατ. δολαρίων κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο μπορεί να μην ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της εταιρείας για εκτόξευση των εσόδων στα 3,6 δισ. δολάρια σε βάθος πενταετίας, έως το 2028, εκτόξευσε τη μετοχή της έως και 15%, για να μειώσει λίγο αργότερα τα κέρδη της στο 9%.

    Επιστροφή στα μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια

    Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η εταιρεία εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις πωλήσεις στα Rolex και σημείωσε ότι θα υπάρξει ισχυρή επιστροφή των αγοραστών στον κλάδο των μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών, ιδίως με τη νέα υπηρεσία που προσφέρει για πιστοποίηση τους.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας στην αγορά των μεταχειρισμένων, ιδιαίτερα από το νέο πρόγραμμα Rolex Certified Pre-Owned», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Brian Duffy.

    Με τη νέα μακροπρόθεσμη πρόβλεψή της  εισηγμένης για  3,6 δισ. δολάρια η εταιρεία ανέφερε ότι βάζει σε εφαρμογή νέα σχέδια για εκθέσεις αλλά και συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο.

    Η εταιρεία  ανακοίνωσε αύξηση 5% στα τριμηνιαία έσοδα της σε σταθερό νόμισμα, η οποία εν μέρει οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων από μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια κατά 80%. Οι πωλήσεις  κατέγραψαν αύξηση κατά 11% στις ΗΠΑ, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν αμετάβλητες.

    Η βουτιά της μετοχής

    Η Watches of Switzerland δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα νωρίτερα μέσα στο 2023, όταν η Rolex αγόρασε τη Bucherer, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τη μετοχή της, η οποία έχασε έως και 40%.

    Σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στην Κίνα και την αβεβαιότητα που προκαλούν τα υψηλά επιτόκια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτέλεσε μία ακόμα μετοχή εταιρείας του κλάδου πολυτελείας, η οποία δέχθηκε ισχυρές πιέσεις τους προηγούμενους μήνες.

    Η Kate Calvert, αναλύτρια της  Investec, δήλωσε ότι η θετική αντίδραση της αγοράς οφείλεται στο γεγονός ότι η ενημέρωση από την εισηγμένη δεν περιείχε «νέα αρνητικά στοιχεία» μετά τα μεικτά στοιχεία από τη Rolex.

    «Η εστίαση (σ.σ. των επενδυτών) είναι στο επικαιροποιημένο πενταετές σχέδιο της εταιρείας, το οποίο στοχεύει με αυτοπεποίθηση σε διπλασιασμό των εσόδων και προσπαθεί να  διασκεδάσει κάπως τις ανησυχίες της αγοράς», δήλωσε η Calvert στο CNBC.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Εξαγόρασε το κτίριο όπου στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της ανταγωνίστριάς της, Omega, στη Γενεύη

    Σταθερή η ζήτηση για πολυτελή ρολόγια- Δημοφιλέστερα τα μοντέλα των 3.000 ευρώ

    Watches of Switzerland: Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας αγόρασαν μετοχές αξίας 1,1 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ