• ΑΓΟΡΕΣ

  Ιντραλότ: Τα επόμενα βήματα και η ημερομηνία ορόσημο της 7ης Νοεμβρίου

  Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

  Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


  Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Ιντραλότ είναι γεγονός και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ενάρετου κύκλου και μεγάλων προοπτικών.

  Μετά την κίνηση +6% της μετοχής την Παρασκευή οι επενδυτές παίρνουν θέση διότι είναι θέμα χρόνου πλέον, η επιστροφή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

  Ισχυρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, εφοπλιστές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο come back της ναυαρχίδας του Σωκράτη Κόκκαλη.

  Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η εταιρεία θα προχωρήσει στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου περίπου 100 εκατ. ευρώ με πέντε πιστώτριες τράπεζες και στην έκδοση εταιρικού ομολόγου (retail bond) διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ. Της έκδοσης του ομολόγου θα προηγηθεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μήνου της εταιρείας.

  Από τα καθαρά έσοδα της αύξησης κεφαλαίου (130,1 εκατ. ευρώ), τα 126 εκατ. ευρώ μαζί με τα 230 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό δανεισμό και το εταιρικό ομόλογο θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολογιακού δανείου 356 εκατ. ευρώ που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024 με κουπόνι 5,25%.

  Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ και η σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,6x, από τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των διεθνών παρόχων τεχνολογίας για τυχερά παιχνίδια.

  Επίσης, οι ροές του 2023 και του 2024 θα κατευθυνθούν για την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού ώστε στο τέλος του 2024 να υποχωρήσει κάτω από 300 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία διατηρεί και ρευστότητα 80 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

  Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπήκε στη διαδικασία, όπως είχε αναγγελθεί, ανοίγματος βιβλίου προσφορών, καθώς δεν υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, απαραίτητη συνθήκη για την διενέργεια book Building.

  Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ έγινε με την έκδοση 232.758.621 νέων μετοχών που διατέθηκαν στους μετόχους με δικαίωμα προτίμησης 0,62 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά προς 0,58 ευρώ η κάθε μία.

  Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως τονίστηκε, φέρνει και την άρση της επιτήρησης καθώς η καθαρή θέση της Intralot θα γυρίσει σε θετική από αρνητική, διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί άμεσα.

  Η σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται για τις 7 Νοεμβρίου.

  Διαβάστε επίσης:

  Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Mytilineos, Intracom, ΤΕΝΕΡΓ και τραπεζικές μετοχές

  Intralot: Ποια στελέχη άσκησαν δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών της εταιρείας

  Πόλεμος στη Γάζα: Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο κλιμάκωσης οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου



  ΣΧΟΛΙΑ