• Cryptocurrencies

    Νέο ρεκόρ για το Ether: Πάνω από τα 4.400 δολάρια – Στα 520 δισ. δολάρια η αξία του

    • Bloomberg

    Vitalik Buterin, ιδρυτής του Ethereum


    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ και εκτινάχθηκε πάνω από τα 4.400 δολάρια την Παρασκευή, λόγω της θετικής ψυχολογίας που δημιουργούν η αναβάθμιση του συνδεδεμένου με αυτό δίκτυο Ethereum και το πρόσφατο ράλι του ανταγωνιστικού token, Bitcoin.

    Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 3,5% και διαμορφώθηκε στα 4.403,93 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4.379,62 δολαρίων, που επιτεύχθηκε τον Μάιο. Άλλα μικρότερα token, συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin και Solana, επίσης κατέγραψαν σημαντικά κέρδη. Το Ether αξίζει τώρα περίπου 520 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.com.

    Το κρυπτονόμισμα έχει εκτιναχθεί σχεδόν 1000% τους τελευταίους 12 μήνες – ξεπερνώντας το άλμα του Bitcoin κατά 380% – εν μέρει λόγω της δημοτικότητας του δικτύου για εφαρμογές όπως η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και τα NFT.

    Το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 40% αυτόν τον μήνα καταγράφοντας ρεκόρ σχεδόν στα 67.000 δολάρια, μετά το ντεμπούτο του πρώτου ETF που συνδέεται με Bitcoin, στις ΗΠΑ.

    Second-largest crypto has outpaced Bitcoin as it surges to record high

    Το Ether στηρίζει το συνδεδεμένο δίκτυο Ethereum, το κυρίαρχο blockchain που χρησιμοποιείται για χιλιάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Αυτή την εβδομάδα το δίκτυο αναβαθμίστηκε, με στόχο να γίνει πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό ενεργειακά, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα τέλη για τους χρήστες.

    «Σύμφωνα με τις μετρήσεις δραστηριότητας του Ethereum, φαίνεται ότι έχει βρει στήριξη και καταγράφει υψηλά πολλών μηνών», δήλωσαν οι Sean Farrell και Will McEvoy, αναλυτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat σε έκθεσή τους την Πέμπτη.

    Οι μετρήσεις που αφορούν στα τέλη συναλλαγών, τις νέες διευθύνσεις και τις ενεργές διευθύνσεις έχουν δείξει ισχυρή ανάπτυξη αυτόν τον μήνα μετά την πτώση που υπέστησαν τον Μάιο, δήλωσαν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ