• Cryptocurrencies

    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg
    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Η αισιοδοξία για τα κρυπτονομίσματα, μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ του Bitcoin που ξεπέρασε τα 66.000 δολάρια, έδωσε ώθηση στην συνολική αξία της αγοράς crypto, που ξεπέρασε τα 2,7 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Πρόκειται για άνοδο περίπου 200 δισ. δολαρίων από το τελευταίο υψηλό του Μαΐου, για έναν κλάδο που περιέχει σχεδόν 10.000 κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με στοιχεία από της CoinGecko.

    Η άνοδος δείχνει πώς τα στοιχήματα σε κρυπτονομίσματα εξαπλώνονται πέρα ​​από το Bitcoin και σε άλλα tokens, εν μέσω ενθουσιασμού για την υιοθέτηση περισσότερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μετά το ντεμπούτο του Bitcoin Strategy ETF της ProShares, του πρώτου διαπραγματεύσιμου ETF που συνδέεται με το bitcoin, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Το Ether – το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin – σημείωσε άνοδο έως και 3,3% την Πέμπτη, φτάνοντας μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 4.400 δολαρίων που κατέγραψε τον Μάιο.

    Ether has outperformed Bitcoin over the past year

    Η ανάλυση των μοτίβων των γραφημάτων δείχνει ότι το Ether, μαζί με τα Solana, Polkadot, Tezos και Binance Coin, βρίσκονται όλα «κοντά στα δικά τους υψηλά», ανέφεραν σε report οι αναλυτές της Fundstrat την Τετάρτη.

    Σημειώνεται πως το Bitcoin κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ φτάνοντας σχεδόν τα 67.000 δολάρια, πριν υποχωρήσει κάτω από τα 65.000 δολάρια σήμερα το πρωί. Νωρίτερα βρίσκονταν και πάλι πάνω από τα 66.000 δολάρια.  Το ερώτημα τώρα είναι αν το ασταθές κρυπτονόμισμα θα συνεχίσει την ανοδική πορεία ή θα υποκύψει στις ρευστοποιήσεις κερδών.

    Μια αντιστροφή πιθανότατα θα επηρεάσει το κλίμα στο σύνολο της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία επλήγη στα μέσα του έτους με την αξία της να υποχωρεί περίπου στα 1,3 τρισ. δολάρια.

    Ο Pankaj Balani, CEO της Delta Exchange, δήλωσε ότι αναμένει το Bitcoin να υπεραποδώσει έναντι των άλλων tokens και προέβλεψε ότι θα φτάσει στα 100.000 δολάρια πριν από το τέλος του έτους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ