• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Νέα επίθεση χάκερς – Κλοπή ύψους 568 εκατ. δολαρίων από την Binance

    • Bloomberg


    Δεν έχουν τέλος τα δεινά της αγοράς κρυπτονομισμάτων φέτος, καθώς μία ακόμη κλοπή σημειώθηκε και μάλιστα στην γνωστή πλατφόρμα Binance.

    Χάκερς απέσπασαν Binance Coin αξίας περίπου 568 εκατ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων το βράδυ της Πέμπτης.

    Σύμφωνα με το bloomberg, έγινε επίθεση σε μια γέφυρα μεταξύ blockchains και το ζήτημα «περιορίζεται τώρα», δήλωσε την Παρασκευή στο Twitter ο Changpeng «CZ» Zhao, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Binance.

    Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στις εταιρείες κρυπτογράφησης BlockSec και Paradigm είπαν ότι τα δεδομένα blockchain έδειξαν ότι κάποιος είχε χακάρει δύο εκατομμύρια ψηφιακά νομίσματα του Binance Coin — επίσης γνωστό ως BNB — σε δύο συναλλαγές. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 568 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές για το εικονικό νόμισμα.

    Περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια μετακινήθηκαν από το οικοσύστημα του Binance, αλλά ο χάκερ δεν μπόρεσε να απομακρύνει τα υπόλοιπα κεφάλαια επειδή η Binance Smart Chain είχε ανασταλεί, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BlockSec, Yajin Zhou.

    Ο Zhao της Binance σε προηγούμενη ανάρτηση στο Twitter είπε ότι η αρχική εκτίμηση ήταν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Τουλάχιστον 7 εκατομμύρια δολάρια από κλεμμένα κεφάλαια έχουν ήδη παγώσει, δήλωσε εκπρόσωπος της αλυσίδας BNB που υποστηρίζεται από την Binance.

    Περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί από παραβιάσεις χάκερς στην αγορά crypto, ενώ οι γέφυρες πολλαπλών αλυσίδων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ψηφιακών νομισμάτων μέσω blockchain ήταν ένας δημοφιλής στόχος.

    Incident involving hack of about $568 million in tokens weighs on coin

    Ο Zhao είπε στο Twitter ότι «κατά πάσα πιθανότητα, η Binance θα καλύψει οποιοδήποτε κεφάλαιο καταφέρουν να πάρουν οι χάκερς».

    Η BNB Chain δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας για να παγώσει τις μεταφορές κλεμμένων κεφαλαίων. Το Binance Coin, γνωστό και ως BNB, υποχώρησε έως και 3,3% την Παρασκευή και διαπραγματευόταν γύρω στα 285 δολάρια νωρίτερα.

    Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων έχει πληγεί τόσο από τους χάκερς όσο και από την βουτιά των τιμών που είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν περίπου 2 τρισ. δολάρια από την συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Οι ευρύτερες αγορές κρυπτονομισμάτων ακολούθησαν τις τελευταίες εξελίξεις. Το Bitcoin κινείται πέριξ των 20.000 δολαρίων, σημειώνοντας νωρίτερα πτώση 1,44%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νουριέλ Ρουμπινί: Απάτη τα crypto-Δίωξη σε όσους celebrities τα προωθούν

    Πρόστιμο 1,2 εκατ. στην Κιμ Καρντάσιαν για διαφήμιση μέσω Instagram στα crypto



    ΣΧΟΛΙΑ