• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Απώλειες 40% από το υψηλό του Νοεμβρίου

    • Bloomberg


    Το Bitcoin συνεχίζει την πτωτική του πορεία, υποχωρώντας κάτω από τα 42.000 δολάρια, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου παρουσίασε νωρίτερα απώλειες έως και και 4,9% στα 41.008 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 40% από το ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που κατέγραψε στις 10 Νοεμβρίου.

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, σημείωσε πτώση έως και 9% και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 30 Σεπτεμβρίου Και τα δύο tokens, καθώς και άλλα, όπως τα Binance Coin, Solana, Cardano και XRP, έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 10% τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με την CoinGecko.

    Την πτώση πυροδότησαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη και έδειξαν ότι είναι πιθανό οι αυξήσεις των επιτοκίων να έρθουν ταχύτερα και πιο επιθετικά αλλά και να αρχίσει η συρρίκνωση του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    «Η πρόθεση της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της στο πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι η κύρια αιτία αυτού του selloff», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Fundstrat. «Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται κάποια άμεση στήριξη πάνω από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου στα 39.573 δολάρια».

    Bitcoin has struggled since its record near $69,000 in November

    Με το βλέμμα στη Fed

    Τo bitcoin κέρδισε περίπου 60% πέρυσι, υπεραποδίδοντας έναντι άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, χάρη σε ένα αφήγημα που αναφέρεται στη θεσμική υιοθέτηση του κρυπτονομισμάτος, την προστασία που παρέχει από τον πληθωρισμό και τη διαφοροποίηση των επενδύσεων.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, το token παρουσιάζει πτωτική τάση, εν μέσω της ευρύτερης μεταβλητότητας των αγορών. Η επιτάχυνση του πληθωρισμού ωθεί τις κεντρικές τράπεζες στη σύσφιξη της πολιτικής τους, γεγονός που κατά συνέπεια απειλεί να περιορίσει την ευνοϊκή ρευστότητα για μια ευρεία γκάμα περιουσιακών στοιχείων.

    «Καθώς η αγορά crypto ωριμάζει, μπορούμε να δούμε σημαντικά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum να κινούνται όλο και περισσότερο παράλληλα με τις παραδοσιακές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων του δημοσίου», δήλωσε ο Ben Caselin, επικεφαλής ανάλυσης και στρατηγικής στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων AAX.

    Μία διάσπαση της τιμής του Bitcoin κάτω από τα 41.000 δολάρια «θα μπορούσε να εξελιχθεί άσχημα», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της Nexo.

    Πρόσθεσε ότι το crypto παρουσίασε μια περίοδο συσσώρευσης δύο μηνών στο εύρος των 30.000 έως 40.000 δολαρίων από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του περασμένου έτους και «η επανάληψη της ιστορίας δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς η αλλαγή πολιτικής της Fed παραμένει ένα δημοφιλές σενάριο».

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Βλέπει το Bitcoin στα 100.000 δολάρια, παίρνοντας μερίδιο από τον χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ