• Καιρός για ταξίδι!

    Κωπηλασία ή περπάτημα;


    Είναι αλήθεια πως ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές για να αθληθεί ή και να αποσυμπιεστεί στη λίμνη Τσιβλού.

    Μετά από 130min στο δρόμο εφόσον όπως εμείς, ξεκινήσετε νωρίς το πρωί από Αθήνα, φτάνεις σ’ έναν τόπο, πανέμορφο μαγικό. Η λίμνη Τσιβλού σε κερδίσει αμέσως με την πλούσια βλάστηση και τη γαλήνη του τοπίου. Προσωπικά μου αρκεί να γίνω ένα με το τοπίο, να αφήσω την αρμονία του να γαληνέψει την ψυχή μου. Χωρίς ομιλίες ή άλλους ήχους από ανθρώπινες δραστηριότητες, πολύ σύντομα αρχίζεις να ακούς τα πουλιά, τα φύλλα, τον άνεμο, τον παφλασμό του νερού. Γαλήνη!

    Μπορείς όμως για να θαυμάσεις καλύτερα το τοπίο να πάρεις ένα από τα πεζοπορικά μονοπάτια που σε οδηγούν περιμετρικά της λίμνης. Μια διαδρομή που προσφέρεται για όλη την οικογένεια καθώς μπορεί να γίνει και κατηφορικά είναι αυτή προς το χωριό Περιστέρα. Είναι περίπου 11km και θα σας πάρει δυο ώρες. Επίσης υπάρχουν μονοπάτια προς το Καστράκι αλλά και τα Ύδατα Στυγός. Δεν είναι όμως εύκολα, οπότε τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση που ξέρουν τι κάνουν. Όχι δεν έχει λύκους στην Πελοπόννησο, μετά τον εμφύλιο εξαφανίστηκαν.

    Μια άλλη πολύ ωραία δραστηριότητα είναι η κωπηλασία, η επιφάνεια της λίμνης δεν έχει έντονο κυματισμό. Μπορείτε να πάτε με το sup σας ή να οργανώσετε μια κωπηλασία για όλη την παρέα μέσω του αντίστοιχου πρακτορείου. Σίγουρα προσφέρετε για άθληση το σημείο και έχει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία. Υπάρχουν ψάρια και καραβίδες, αλλά και σημεία που το βάθος φτάνει τα 80m. Αν τα νερά έχουν διαύγεια μπορείτε να δείτε τα απομεινάρια της εκκλησίας του χωριού.  Επιπλέον εξέχουν κορμοί δέντρων.

    Ακόμη και ένα απλό πικ νικ όπως αυτό που απολαύσαμε εμείς στη λίμνη είναι μια εξαιρετική ιδέα. Καταλαβαίνετε όμως πως έχει ιδιαίτερη σημασία να είστε προσεκτικοί αν ανάψετε φωτιά. Επίσης είναι κομβικό να πάρετε μαζί σας, φεύγοντας, τα σκουπίδια σας. Δυστυχώς το δεύτερο δεν το τηρούν όλοι και αυτό είναι άσχημο. Υπάρχουν παγκάκια για πικ νικ στη λίμνη, αρκετοί κατασκηνώνουν κιόλας, όπως και μια αυτοσχέδια κούνια.

    Το τοπίο είναι ιδανικό και για όσους έχουν παρέα το σκύλο τους, αλλά και για ερασιτέχνες φωτογράφους καθώς προσφέρει ευκαιρίες για πολύ ενδιαφέρουσες λήψεις. Μια καλή ιδέα είναι και το ποδήλατο βουνού που σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις κάποιους από τους πάρα πολλούς χωματόδρομους της περιοχής. Κάποιοι εξ αυτών για μεγάλα τμήματα κινούνται παράλληλα με την κοίτη του Κράθη ποταμού.

    Η κοίτη του ποταμού Κράθη

    Υπάρχουν πολλά σημεία για πικ νικ στη λίμνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη λίμνη Τσιβλού με το υβριδικό Renault Arkana! (video)

    Λίμνη Τσιβλού: Ζωντανός πίνακας ζωγραφικής!

     



    ΣΧΟΛΙΑ