• Καιρός για ταξίδι!

    Θέλω μια εκδρομή των μυστικών…

    Λουτράκι


    Αν πετάξεις από τον αρχαίο ναό της θεάς Ήρας πάνω από τον Κορινθιακό με νότια κατεύθυνση, στα 15 km συναντάς την Ακροκόρινθο.

    Το κομμάτι αυτό από την Ακροκόρινθο ως το ναό της Ήρας, στην Πέρα Χώρα, είναι από τα πιο ιστορικά. Ένας πανέμορφος τόπος, βρίσκεται στην παραθαλάσσια Κορινθία στο δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγ. Θεοδώρων (έδρα Λουτράκι) που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των τριών περιοχών. Η λίμνη Ηραίου και ο ναός της θεάς Ήρας απέχει 100km από την Αθήνα, 160km από την Πάτρα και 110km από την Τρίπολη. Ότι πρέπει για ημερήσια εκδρομή χωρίς περιττή κούραση και χρονοτριβή στο αυτοκίνητο. Μπορείς να προσεγγίσεις πολύ εύκολα μέσω Ολυμπίας Οδού.

    Λουτράκι

    Ξεκινώντας από Αθήνα ή Πάτρα μπαίνεις στο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με συνεχή 24ωρη λειτουργία, 365 μέρες το χρόνο και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους οδηγούς. Μετά από 80km (140km από Πάτρα), σε περίπου 45min (75min) κινούμενος πάντα σύννομα, έχεις φτάσει στο Λουτράκι. Οι παλιότεροι μπορεί να θυμούνται ηρωικές διαδρομές από Κακιά Σκάλα, Μέγαρα, Αλεποχώρι, Πίσια.

    Αν σου συνέβαινε κάτι μπορεί να έμπαινες σε μεγάλη περιπέτεια. Σήμερα στο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο λειτουργεί ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας και αντιμετώπισης συμβάντων σε 24ωρη βάση μέσω δύο σύγχρονων Κέντρων Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ένα στη Ν. Πέραμο και ένα στο Ρίο. Οι ομάδες περιπολίας και άμεσης επέμβασης κινούνται συνεχώς κατά μήκος του δρόμου με ειδικά οχήματα και αντιμετωπίζουν συμβάντα όπως ακινητοποιημένα οχήματα, ατυχήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία, εφαρμόζουν προσωρινή σήμανση για να διευκολύνουν την κίνηση και συνεργάζονται με την Τροχαία, την Πυροσβεστική ή το ΕΚΑΒ ώστε να παρεμβαίνουν και να συνδράμουν όταν χρειάζεται.

    Λουτράκι

    Έτσι διανύεις με απόλυτη ασφάλεια τα 80 από τα 100 km. Φτάνοντας στο Λουτράκι μπορείς να πας στην παραλία του να αγναντέψεις λίγο τη θάλασσα. Αν θες συνεχίζεις δεξιά και σου απομένουν περίπου 18km ως τον προορισμό μας. Μπορείς όμως να αποφύγεις το Λουτράκι κάνοντας δεξιά πριν μπεις στην πόλη και να πάρεις τον περιφερειακό.

    Λουτράκι

    Όπως και να πάτε ο επαρχιακός δρόμος πάνω από το Λουτράκι θέλει προσοχή. Έχει πολλές στροφές, κακό οδόστρωμα, νεροφαγώματα, ανομοιομορφίες. Η θέα είναι  εκπληκτική αξίζει αν έχετε χρόνο να σταματήσετε με ασφάλεια και να χαζέψετε το επιβλητικό τοπίο. Βάλτε στοίχημα ποιος θα βρει το άνοιγμα του Ισθμού. Φτάνοντας στην λίμνη έχεις μια επιλογή δεξιά και μια αριστερά. Αμφότερες καταλήγουν στο ίδιο σημείο, στο κανάλι (πλάτους 6m) όπου ο Κορινθιακός κόλπος εισβάλλει στη λιμνοθάλασσα. Μοναδικής ομορφιάς κομμάτι. Μόλις 3 km πιο πάνω, αν ακολουθείστε τις ταμπέλες θα βρείτε το ναό της Θεάς Ήρας. Από κει βλέπεις όλο τον κόλπο από Λουτράκι έως Κόρινθο.

    Επιστρέφοντας μπορείτε να κινηθείτε κατά μήκος της παραλίας περνώντας μπροστά από το καζίνο και να φτάσετε στη μικρή κινητή γέφυρα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του καναλιού. Ωραίο σημείο για να δεις και να αντιληφθείς το μέγεθος και τη σημασία της διώρυγας. Από κει μπαίνεις Κόρινθο αν θες και μετά βγαίνεις ξανά στην Ολυμπία Οδό και επιστρέφεις. Μια ωραία ημερήσια εκδρομή!



    ΣΧΟΛΙΑ