• Καιρός για ταξίδι!

    Από το καστανοδάσος ως την Τσιβλού!

    Από το καστανοδάσος ως την Τσιβλού!


    Αν είστε αθλητικοί τύποι, τότε επισκεπτόμενοι την Ζαρούχλα βρίσκεστε σ’ ένα φυσικό παράδεισο.

    Τρέξιμο, πεζοπορία, mountain bike, ιππασία, sup, κολύμπι, φωτογραφία, παρατήρηση πανίδας, είναι μερικές μόνο από τις πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς με ορμητήριο τη Ζαρούχλα. Το ορεινό χωριό που βρίσκεται λίγο κάτω από τα Ύδατα Στυγός είναι ο παράδεισος των πεζοπόρων. Ο καταρράκτης της Στύγας εκεί που βάφτισε η Θέτιδα τον Αχιλλέα για να τον καταστήσει άτρωτο, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός. Ξεκινάς από την Ζαρούχλα, προς την Περιστέρα και από κει μπαίνεις στην κοιλάδα του καταρράκτη.

    Μια μοναδική επίσκεψη είναι στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού. Το πικ νικ στην λίμνη επιβάλλεται. Επιπλέον από εκεί ξεκινούν επίσης μερικά μοναδικά πεζοπορικά μονοπάτια: Περιστέρα (6,3km), Καστράκι (11km), Ύδατα Στυγός (12.7km).

    Από το καστανοδάσος ως την Τσιβλού!

    Αν διαθέτετε αυτοκίνητο με δυνατότητες εκτός δρόμου όπως το Dacia Duster με το οποίο πήγαμε εμείς στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί χωματόδρομοι που συνδέουν λόγου χάρη την Τσιβλού με τη Ζαχλωρού και από κει με τα Καλάβρυτα. Επίσης αξίζει να ανεβείτε προς το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων (σ.σ: τώρα το χειμώνα καλέστε την Τροχαία να ενημερωθείτε για την κατάσταση του δρόμου και μην αρκείστε στο τι αναρτά ο ένας ή ο άλλος).

    Από το καστανοδάσος ως την Τσιβλού!

    Μια άλλη επιλογή είναι να κινηθείτε προς τη λίμνη του Φενεού. Ξεκινώντας από τη Ζαρούχλα μπορείτε να πάρετε το μονοπάτι προς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Από εκεί θα δείτε όλα τα βουνά της Κορινθίας, ενώ μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας και να περπατήσετε το μονοπάτι που καταλήγει στο Φενεό. Μια άλλη επιλογή είναι μέχρι την κορυφή Λιβαδάκι. Θα ανέβετε 800m σε περίπου 3 ώρες (5km) και θα απολαύσετε μια θέα μοναδική.

    Προσοχή η σήμανση των μονοπατιών επιδέχεται βελτίωση, οπότε καλό είναι να έχετε κατεβάσει κάποια εφαρμογή και να έχετε τη διαδρομή στο κινητό (δεν έχει παντού σήμα οπότε φροντίστε να κατεβάσετε τις πληροφορίες).

    Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει ένας πολυχώρος για οικογενειακές δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα ζώα και τη φύση, μπορούν να κάνουν ιππασία, ή να πάτε μια βόλτα στο δάσος με 4τροχες γουρούνες. Πάρτε από πριν τηλέφωνο για να κανονίσετε. Εκεί ξεκινά και ένα δάσος από καστανιές που αξίζει να περπατήσετε. Ξέρετε πως είναι το κάστανο μέσα στο κουκούλι του; Τα παιδιά σας θα το γνωρίσουν ή θα το περάσουν για πράσινο αχινό;

    Για τους όχι τόσο περιπετειώδεις τύπους προτείνω ένα απλό περπάτημα κατά μήκος του Κράθη ποταμού.



    ΣΧΟΛΙΑ