• Καιρός για ταξίδι!

    Πόσα προλαβαίνουμε σήμερα;

    λίμνη


    Μπορείς να συνδυάσεις πολλά πράγματα σ’ αυτή την εκδρομή ως τη λίμνη της Βουλιαγμένης.

    Διαφωνώ με όσους θεωρούν τη λίμνη Ηραίου αποκλειστικά καλοκαιρινό προορισμό, όπως και το Λουτράκι. Διαφωνώ και με όσους αρέσκονται στο τζόγο, δεν τους κατηγορώ, δε με ενδιαφέρει. Έχει τόσα άλλα πράγματα να κάνεις η περιοχή. Πρώτα απ’ όλα μια περατζάδα στην παραλία του Λουτρακίου, στον πεζόδρομο. Έχεις φίλο μπορείς να πας και βαρκάδα ως τον Ισθμό ή για ψάρεμα.

    λίμνη

    Αν δεν έχεις φίλο μπορείς απλά με το αυτοκίνητο να κινηθείς κατά μήκος της παραλίας μέχρι να φτάσεις στη μικρή κινητή γέφυρα που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του καναλιού. Εκεί το σούρουπο αλλά και το χάραμα έχει φανταστικά χρώματα όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

    λίμνη
    Τη μικρή ξύλινη κινητή γέφυρα μπορείς να την περάσεις μόνο οδηγώντας δεν έχει διάβαση για πεζούς.

    λίμνη

    Ανηφορίζοντας από Λουτράκι για Περαχώρα μπορείς να κάνεις μια παράκαμψη δεξιά για να επισκεφτείς τα μοναστήρια. Εκτός από τους θρήσκους στο σημείο πάνε πολλές φορές και οι αεραθλητές με τα αλεξίπτωτά τους για πτήσεις. Βολεύει η μορφολογία του εδάφους και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περιοχή. Φτάνοντας στην Περαχώρα, μπορείς να κάνεις δεξιά για ν’ ανέβεις στα Γεράνια Όρη. Πριν τη μεγάλη φωτιά αυτή η διαδρομή ως την Ψάθα ήταν μαγική για τους ποδηλάτες. Τώρα σε πιάνει η ψυχή σου με το καμένο δάσος. Κάνοντας αριστερά πολύ σύντομα φτάνεις στη λίμνη Ηραίου.

    Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ποδήλατο, πικ νικ, κολύμπι, θαλάσσια σπορ, μοντελισμό. Η υπήνεμη φύση της θέλγει τους λάτρεις του sup, του κανό και των θαλάσσιων ποδηλάτων. Στις όχθες θα βρείτε μερικά εστιατόρια που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση όταν πέφτει πολύς κόσμος. Υπάρχει και οργανωμένο beach bar που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν είστε τυχεροί και βρείτε ανοικτό το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου ανάψτε ένα κερί. Αν πάτε Καθαρά Δευτέρα εύκολα θα βρείτε ένα μέρος χωρίς καλώδια για να πετάξετε χαρταετό. Συνήθως ο αέρας σου κάνει το χατήρι. Τα νερά της λίμνης είναι υφάλμυρα και σχετικά ζεστά. Μπορείς να κολυμπήσεις από Μάη έως Νοέμβρη.

    Λίγα μέτρα πιο πέρα, χρειάζεται προσοχή καθώς ο δρόμος έχει φθαρεί, φτάνεις στο κανάλι όπου ο Κορινθιακός μπαίνει στη λιμνοθάλασσα. Μοναδικό σημείο. Σας προτείνω αν δε φυσάει μια βουτιά στα μπλε νερά του Κορινθιακού. Το σημείο προσφέρεται για τους δεινούς κολυμβητές λόγω του ρεύματος για αφετηρία ώστε να κολυμπήσουν από τη μια όχθη στην άλλη. Προσοχή όμως στα παραπλέοντα σκάφη και τζετ σκι που μπαίνουν από το κανάλι.

    Πιο πάνω μπορείς να πας στο ναό της Θεάς Ήρας. Πριν φτάσεις στο δεξί σου χέρι βρίσκεται η αρχαία κρήνη και απομεινάρια από το αρχαίο οικισμό. Φτάνοντας στο ναό μπροστά σου είναι το φανάρι. Αριστερά κατεβαίνοντας μπορείς να μπεις στο ναό και να φτάσεις ως την παραλία. Μαγική βουτιά, εκεί ειδικά αν πας κανέναν ξένο παθαίνει σοκ από την ομορφιά.

    Δεν μπορεί να πιστέψει πως βουτά στον κόλπο ενός αρχαίου ναού. Αν δεν σας φτάνουν όλα αυτά έχει και αρκετά ενδιαφέροντα πεζοπορικά μονοπάτια να εξερευνήσετε. Το μέρος συγκινεί επίσης ερασιτέχνες φωτογράφους, κατασκηνωτές, παράνομα ή μη ζευγαράκια αλλά και οικογένειες.



    ΣΧΟΛΙΑ